Talar ut: ”Jag har fått väldigt hård kritik”

Boltons Johan Elmander berättar om den tunga tiden

Foto: Bildbyrån
Johan Elmander berättar öppet om den tunga tiden.
FOTBOLL

Knappt några mål i landslaget. Knappt några mål i Bolton. Johan Elmander upplever en tung tid – men är en fighter och tänker lära sig leva med pressen.

– Jag har fått väldigt hård kritik, säger Johan Elmander.

Johan Elmander har gått mållös av Boltons fyra första matcher den här säsongen. Managern Gary Megson har kritiserat sin svenske anfallare såväl internt som offentligt.

– När vi inte gör mål är det självklart att det är jag som får kritik, det är ju jag som ska göra mål, säger Johan Elmander enligt TT.

Det kan lossna på lördag

På lördag möter Sverige Ungern i en hyperviktig VM-kvalmatch. Vinst är ett måste och allting talar för att Johan Elmander spelar från start. Ett ypperligt tillfälle alltså att sätta ett par mål och skaffa sig välbehövligt självförtroende.

– Jag har fått väldigt hård kritik, men det är inte bara jag som har fått det. Det är inte bara jag som får kritik, men i ligacupmatchen förtjänade jag det. Megson har satt mer press på mig, man måste lära sig leva med den pressen.

Bolton köper andra anfallare

Bolton, som har problem med målproduktionen, har lånat in Ivan Klasnic från Nantes. Ett drag som ytterligare skärper konkurrensen kring Johan Elmander. Kommer inte målen kan han alltså hamna på bänken.

– Jag fick mycket kritik förra året för att jag inte gjorde mål och det fortsätter in i den här säsongen också. Jag försökte glömma förra säsongen, men efter två matcher börjar det redan klagas. Jag förstår det delvis, men jag tycker kanske det kom lite tidigt.