Kompisen säker: Zlatan spelar

Mellberg tror på Ibra från start mot Ungern

Foto: Ola Axman
Mellberg och Zlatan.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har ont i ett knä och Lars Lagerbäck kan inte svara på om han spelar mot Ungern.

Det kan däremot hans lagkamrater.

– Han är inställd på att spela på lördag, säger kompisen Olof Mellberg.

Direkt efter onsdagens träning med landslaget gav förbundskapten Lars Lagerbäck luddiga svar angående Zlatan Ibrahimovic och hans knäskada.

Enligt Lagerbäck så är det oklart om Zlatan kommer att kunna träna någonting inför matchen på lördag och han kunde inte hela lämna någon slags prognos.

– Det går inte att säga om det tar en, två eller tre dagar och det går inte att säga hur länge han kommer att känna smärta. Man kan spekulera hur mycket som helst men vi tar det dag för dag. Vi avvaktar.

Oroväckande information, så klart.

Men det låter annorlunda när Sportbladet pratar med Zlatans lagkamrater.

”Alla vill han ska spela”

Mittbacken, och en av Zlatans bästa vänner i landslaget, Olof Mellberg känner inte till att Zlatans skada ska vara så allvarlig att han riskerar att missa matchen mot Ungern.

– Den informationen har inte nått oss, att det ska vara osäkert om han kan spela, säger Mellberg som i stället lämnar en positiv lägesrapport.

– Jag har inte fått den känslan och det tror jag inte han själv har heller. Jag tror att han är inställd på att spela på lördag och han har absolut inte sagt att han inte ska spela.

Flera andra spelare lämnar samma bild.

Marcus Berg om Zlatans skada:

– Jag har ingen aning om hur ont han har. Alla vill att han ska spela, vi får se, just nu är det inget vi tänker på.

Berg säger att det enda spelarna fått höra är att Zlatan skulle köra rehab i dag och att de inte har fått någon information om att Zlatan skulle vara ett frågetecken inför lördag.