Messi skyddas av misstänkt mördare

Barcelonas stjärna skyddas av omdebatterad livvakt

FOTBOLL

I helgen möter Leo Messis Argentina Brasilien i en glödhet VM-kvalmatch. Nu avslöjas det att Argentinska Fotbollförbundet har anlitat en mordmisstänkt fotbollshuligan att skydda superstjärnan. Det uppger tidningen Olé.

Argentinska Olé skriver att Ariel Pugliese, som Leo Messis livvakt heter, är en av de ledande personerna i en av Argentinas mest våldsamma huliganfraktioner. Hans smeknamn ska vara ”the worm” och huliganfraktionens namn är Los Perales de Nueva Chicago, enligt Olé.

Misstänktes för supportermord

Enligt rapporterna har Ariel Pugliese ett digert brottsregister. Bland annat utreddes han i samband med mordet på Tigre-supportern Marcelo Cejas 2007. Olé skriver att Pugliese har fått livvaktsjobbet tack vare hans relation med en av Argentinska landslagets fystränare, som tidigare varit medlem i just Los Perales de Nueva Chicago.

Har en kula kvar i kroppen

Så länge Leo Messi tränar och spelar med Argentinas landslag vakar Ariel Pugliese över varje steg som Barcelona-spelaren tar. Men inne på flygplatser skulle Pugliese kunna få problem att följa Messi genom säkerhetskontrollerna. Enligt Olé har nämligen Pugliese en kula kvar i kroppen efter en av alla sina våldsamma huligansammandrabbningar. Det argentinska

fotbollförbundet frågas nu föga överraskande ut om hur det kommer sig att en av världens bästa spelare övervakas av en tidigare mordmisstänkt fotbollshuligan.

ARTIKELN HANDLAR OM