”Vi måste stoppa Kim”

Ungern specialstuderar Källström: Han är chefen på Sveriges mittfält

NYCKELN TILL FRAMGÅNG Kim Källström kommer Ungern hålla ögonen på. Mittfältsstjärnan ses som det största hotet på lördag. ”Han är Sveriges playmaker”, säger Erwin Koeman. FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BUDAPEST. Zlatan Ibrahimovic lär spela från start mot Ungern i morgon – men det är Kim Källström som Ungern ser som det största svenska hotet.

Ungrarna har specialstuderat mittfältaren på dvd.

– Stoppar vi Källström så stoppar vi hela det svenska laget, säger mittbacken Gábor Gyepes till Sportbladet.

SYNAR BLÅGULT Ungern tränade i går och kommer även att lägga mycket tid vid tv:n för att kartlägga Kim Källström.

Det hör inte direkt till vanligheterna att förbundskaptener som förbereder sig för att möta Sverige INTE väljer att lyfta fram Zlatan Ibrahimovic som det mest hotfulla i det svenska landslaget.

I går, i katakomberna under mäktiga Ferenc Puskás-stadion, bröt Ungerns förbundskapten Erwin Koeman den trenden.

– Vi vet att Källström är en väldigt bra spelare och playmakern.

Nästan alla andra tränare och förbundskaptener skulle svarat Ibrahimovic på den frågan?

– Jag skulle bara nämna en.

Och då valde du Källström – varför?

– Därför att Källström är den som levererar bollarna. Ibrahimovic kan göra målen. Men det är mannen på mittfältet som tar med sig bollen, som dribblar och som spelar fram Ibrahimovic, säger Koeman.

Sätta Zlatan ur spel

Flera av de ungerska spelarna bekräftar också för Sportbladet att det är just Källström som Ungern måste stoppa för att sabotera Sveriges speluppbyggnad – och samtidigt sätta Zlatan Ibrahimovic mer ur spel.

Redan i onsdags specialstuderade de den svenske mittfältaren på dvd.

– Vi har sett honom på dvd, han är en farlig spelare och chefen på mittfältet, säger Balázs Dzsudzsák, proffs i PSV Eindhoven.

”Jag vet exakt”

– Jag känner till Källström väl för vi mötte Lyon med Anderlecht i Champions League-kvalet (8–2 till Lyon). Han är speluppläggare i Lyon också och vi såg bilder från Sverige mot Danmark och då var han mycket viktig, säger Roland Juhász, mittback i Anderlecht.

I kväll kommer Koeman att gå närmare in på exakt hur Källström ska stoppas.

– Vi har tittat på Sveriges styrkor och svagheter och Källström är en av deras styrkor. Jag vet inte exakt hur vi ska stoppa honom just nu men vi ska få direktiv i kväll och i morgon (läs i dag), säger PSV-stjärnan Dzsudzsák.

Fotnot: Matchen sänds i kanal 8. Sändningen startar 19.00, kickoff 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM