HAN SKA KNÄCKA ZLATAN

Så ska Juhász få sin hämnd: Har inga fina minnen av honom

1 av 2 | Foto: Foto: AFP
PUNKTAD Ungerns Roland Juhász knockades av Zlatan 2005. I kväll ska han få sin hämnd – genom punktmarkering.
FOTBOLL

BUDAPEST. Sparkad i huvudet av Zlatan och utburen på bår 2005.

I kväll ska Roland Juhász få sin hämnd – genom uppdraget att punktmarkera Sveriges världsstjärna.

– Jag har inga fina minnen av Zlatan, säger den ungerske mittbacken.

På en presskonferens i torsdags fick Ungerns förbundskapten Erwin Koeman frågan vem han ser som största hotet mot sitt lag.

Koeman överraskade alla genom att INTE svara Zlatan Ibrahimovic.

– Därför att Källström är den som levererar bollarna. Ibrahimovic kan göra målen. Men det är mannen på mittfältet som tar med sig bollen, som dribblar och som spelar fram Ibrahimovic, förklarade Koeman.

Men allt är bara ett spel för galleriet.

Enligt ungerska medier är det i första hand Zlatan som ska stoppas, och detta genom en punktmarkering från mittbacken Roland Juhász, till vardags i Anderlecht.

193 centimeter lång

Den 193 centimeter store Juhász och Ibrahimovic möttes redan 2005 och Zlatan var länge osynlig i den matchen innan han i 91:a minuten sköt det klassiska skottet i krysset. Dessförinnan hade han sparkat just Juhász i huvudet.

– Jag var inte på planen vid målet för jag tvingades byta sedan Zlatan knockat mig, säger han till Sportbladet.

– Det är inget fint minne. Hans fot var väldigt högt uppe.

Han ser fram emot kvällens uppdrag – att ta hämnd på Ibrahimovic.

– Zlatan är en mycket bra spelare men vi har allt i våra egna händer. Det är en skillnad mot tidigare kval för oss, säger Roland Juhász.

”Här för att se oss”

Optimismen spirar i Ungern inför matchen på Ferenc Puskás-stadion som väntas bli utsåld. Den allmänna känslan är att Sverige ska besegras. Före detta förbundskaptenen János Csank, nu tränare för klubblaget Zalaegerszeg, tror att Ungern vinner med 2-1.

– Sverige är långt ifrån det lag de var förr. De gör säkert ett mål men Ungern gör två, säger János Csank till pepsifoci.hu.

Eller som lagkaptenen Zoltan Gera säger till Sportbladet:

– Det kommer att vara 41 000 ungerska fans här i morgon. De kom för några år sedan också, när vi mötte lag med stora stjärnor i, men då kom de för att titta på motståndarna. Nu är de här för att titta på oss.

FAKTA

ROLAND JUHÁSZ

Född: 1 juli 1983 (26 år) i Cegléd, Ungern. Längd: 193 cm. Position: Mittback. Klubb: Anderlecht, matcher/mål: 98/5. Landskamper/mål: 45/5.