Edström: Rätt med Elmander

Men läsarna ser hellre Berg på topp

FOTBOLL

Merparten av sportbladet.se:s läsare dömer ut valet av Johan Elmander i stället för Marcus Berg bredvid Zlatan Ibrahimovic på topp.

Men förbundskaptenen Lars Lagerbäck får stöd av experten Ralf Edström.

– Du vet alltid vad du får av Elmander, säger Edström.

Ralf Edström.

Johan Elmander har haft förtvivlat svårt att hitta målet i Bolton och efter Marcus Bergs succéinsats under U21-EM har Berg seglat upp som folkets favorit bredvid Zlatan Ibrahimovic i anfallet.

Men i kvällens ödesmatch borta mot Ungern är det Johan Elmander som får förtroendet.

”Detta blir inte bra, Elmander måste ha mutat Lagerbäck”, skriver signaturen mrbasulio i sportbladet.se:s forum och han får medhåll av en mängd läsare.

”Inte rosat marknaden”

Men Radiosportens expertkommentator Ralf Edström är inne på Lagerbäcks linje. Edström har inte hört kvällens startelva när Sportbladet når honom och tycker bara annorlunda på en position då han hellre ser Tobias Hysén som vänsterytter i stället för Samuel Holmén.

– Jag vill ha mer fart och Tobbe är rappare i steget. Han är i bra form och gör mål dessutom, säger Edström.

Du är på Elmanders sida?

– Jag tycker mycket om Berg, men han var blek senast och har inte spelat så mycket i Hamburg. Även om Elmander inte har rosat marknaden, så föredrar jag honom med sin tyngd, snabbhet och erfarenhet.

Men Elmanders måltorka...?

– Det är inte bra naturligtvis. Hans självförtroende när det gäller målskyttet kan inte vara på topp. Men du vet alltid vad du får av Elmander. Han kommer att lägga ner ett otroligt arbete och springa som en galärslav för att bevisa att han är värd platsen. Och han gör ett mycket viktigt jobb i defensiven.

FAKTA

Sveriges startelva

Andreas Isaksson – Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Behrang Safari – Rasmus Elm, Kim Källström, Anders Svensson, Samuel Holmén – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander