Källström: ”Danmark har haft en del flyt...”

Kim Källström. FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

VALLETTA. Ett nytt danskt fotbollsunder – eller ren bonnaröta?

Sverige har sin analys klar.

– Känns som att Danmark haft rätt mycket flyt genom kvalet, säger Kim Källström.

Gruppledaren Danmark kom undan med blotta förskräckelsen mot Portugal på hemmaplan. Matchen slutade 1–1 men ett rättvist resultat hade varit portugisisk seger med ett par bollar. I alla fall om man ser till fördelningen av målchanser. Förbundskapten Lars Lagerbäck antyddde på gårdagens svenska presskonferens i Valletta, Malta, att Danmark har haft en hel del tur genom hela kvalet.

– Vi hörde att Portugal varit väldigt bra, men Danmark verkar ha marginalerna med sig. Vi får se om de fortsätter att ha det. Vi kan inte göra något åt Danmarks resultat. De måste tappa fler poäng än mot oss, säger Lagerbäck.

Möter Albanien borta

Kim Källström säger rent ut att Danmark haft tur.

– Det känns som att de haft rätt mycket flyt genom hela kvalet. Några matcher kanske de inte borde vunnit egentligen, säger Kim innan han kommer på sig själv:

– Å andra sidan vet jag inte om vi ska snacka så mycket...ett motlägg i 94:e som går in, klart att det är lite flyt, säger Kim och syftar på Sveriges 2–1-mål mot Ungern i lördags kväll.

På onsdag möter Danmark Albanien borta och Källström är snabb att påpeka hur jobbig den bortamatchen är.

– Vi vet själva hur svårt det är att hämta poäng. Det är tufft, säger Kim apropå att Sverige bara fick 0–0 borta mot Albanien i höstas.

Återstår att se om det är ett dansk fotbollsunder eller om Danmark bara haft turen på sin sida.