Sju danska spelare riskerar avstängning

Missar Sverige-matchen vid gult kort mot Albanien

Foto: Bildbyrån
PÅ VÄG – MEN INTE DÄR Danmark har kopplat ett grepp om gruppsegern, men flera spelare riskerar avstängning till matchen mot Sverige. Den kan bli en nagelbitare.
FOTBOLL

Danmark har problem inför Albanien-matchen.

Sju spelare riskerar avstängning mot Sverige om de varnas i morgon kväll.

Och det är inga dussinlirare det handlar om.

– Jag är stolt över att det bara blivit en varning, säger Christian Poulsen.

När Danmark springer ut på Qemal Stafa-stadion i Tirana i morgon kväll så gör dem det med tvånget att ta tre poäng för att inte matchen mot Sverige på Parken i oktober ska bli en finalrysare om förstaplatsen i gruppen.

Med det sagt är det uppenbart att de inte kan gå in halvhjärtat i matchen mot Albanien – något som gör vetskapen om att sex spelare kommer stängas av i Sverigematchen om de varnas i kväll än intressantare.

Och det är inte bänknötarna som hotas – snarare tvärtom.

”Måste satsa allt”

Jon Dahl Tomasson, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Dennis Rommedahl, Søren Larsen, Christian Poulsen och reservmålvakten Stephan Andersen hänger alla mot repen och måste undvika gula kort.

– Men det scenariot tänker vi inte på. Vi måste satsa allt vi kan i Albanien-matchen, och man kan inte gå in i en match med rädslan för att bli avstängd. Det hämmar spelet, säger danskarnas assisterande tränare Peter Bonde till Ekstra Bladet.

Mittfältsmotorn Christian Poulsen var nära att dra på sig ett gult i matchen mot Portugal i lördags, men klarade sig.

– Men jag tänker inte på att kan stängas av. Tvärtom är jag stolt över att det bara blivit en varning hittills, säger han.

FAKTA

Danskarna som riskerar avstängning

Jon Dahl Tomasson

Lars Jacobsen

Simon Kjær

Dennis Rommedahl

Søren Larsen

Christian Poulsen

Stephan Andersen