Albanien satsar på chockoffensiv

”Vi vill vinna matchen”

FOTBOLL

Albanien förbereder en taktisk överraskning för Danmark.

Hemmalaget spelar troligen med två anfallare och nytt spelsystem.

– Vi ska satsa offensivt, säger forwarden Hamdi Salihi.

Foto: Foto: AP
Nye förbundskaptenen Josip Kuze.

Sverige öppnade VM-kvalet med att bara spela 0–0 på Qemal Stafa- stadion i Tirana förra hösten.

Så Danmark vet vad som väntar.

Men Albanien fick ingen bra fortsättning på VM-kvalet och i våras sparkades holländske förbundskaptenen Arie Haan.

”Spelade väldigt illa”

Ersättaren, kroaten Josip Kuze, var mycket nära poäng direkt hemma mot Portugal. Gästernas segermål, 2–1, genom Bruno Alves kom på tilläggstid.

– Vi förlorade första matchen mot Danmark (0–3), men vi spelade väldigt illa. Nu har vi förändrat mycket med Kuze. Vi är motiverade att försöka få ett bra resultat, säger mittfältaren Klodian Duro till websajten Albania Sport.

Lutar mot 4–4–2

Albanien genrepade i augusti genom att besegra Cypern med 6–1 i Tirana.

Nu ska laget fortsätta på den inslagna, offensiva vägen. Med Haan spelade Albanien 4–2–3–1. Nu lutar det starkt åt 4–4–2 mot Danmark med kraftfulle Erjon Bogdani, Chievo (190 cm/84 kg) och målfarlige Hamdi Salihi, Rapid Wien, som anfallsduo mot en skadedrabbad och orutinerad dansk backlinje.

– Vi möter gruppens bästa lag, men ett bra resultat ger oss förnyat självförtroende till kommande kvalspel. Vi är väl förberedda till den här matchen och vi ska satsa offensivt, säger Hamdi Salihi.

Mittfältaren Ervin Bulku:

– Det är vår sista match på hemmaplan i det här kvalet och alla spelarna vill prestera ett bra resultat inför vår publik.

”För stoltheten”

Det albanska fotbollförbundets ordförande Armand Duka är medveten om att resultatet i matchen i morgon påverkar flera lag med möjlighet att nå VM-slutspelet i Sydafrika nästa sommar.

– Vi tänker inte på hur vi kan hjälpa Portugal, Sverige eller Danmark.

– Vi spelar för vår egen stolthet. Vi vill vinna matchen mot Danmark. Vi ska göra vårt jobb, säger Armand Duka till tidningen Sportishqiptar.

ARTIKELN HANDLAR OM