”Jag är ingen Gestapo...”

Här är det bästa från dagens presskonferens med Zlatan Ibrahimovic

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

VALETTA. Först slog han en stenhård passning till sina gamla fans i Inter.

Sedan hyllade han Lagerbäck.

Och däremellan förklarade han hur han ser på sin roll som lagkapten.

– Jag är ingen Gestapo som går runt och säger till vad alla ska göra.

Dagens presskonferens med Zlatan Ibrahimovic innehöll – precis som vanligt – det mesta.

Här får ni det bästa.

Okey, då kör vi.

Zlatan Ibrahimovic om...

MOTTAGANDET SOM VÄNTAR PÅ SAN SIRO: ”NÄR JAG KOM VANN VI TRE ÅR I RAD”

– Jag har ingen aning, jag har inte tänkt på det. Men jag tror att de riktiga supportrarna vet vad jag har gjort för klubben och innan jag kom hade de inte vunnit på 17 år. När jag kom så vann vi tre år i dag. Och jag var bara där i tre år.

CHANSERNA ATT TA OSS FÖRBI DANMARK: ”ALBANIEN KAN STÖRA DANMARK”.

– Klart att vi har chans att göra det åsså, men vi har en match i taget. Vi ska göra allt för att vinna och göra det på ett bra sätt, sen har vi Danmark borta, det blir en spännande match. Vi får se hur det går för dem nu, de har en svår match. Vi fick bara oavgjort mot Albanien och det är ett bra lag så visst kan de störa Danmark också.

ROLLEN SOM LAGKAPTEN: ”JAG ÄR INGEN GESTAPO”.

– Alla är professionella och alla vet vad de ska göra. Jag är ingen gestapo som går runt och säger till vad de ska göra, det är som vanligt, som det var för ett eller två år sedan. Alla kan sin uppgift och de behöver ingen pappa som hänger dem i röven.

MÅLSKYTTET: ”JAG VANN SKYTTELIGAN I SISTA MATCHEN”.

– I bland kommer det bara, som mot Ungern, det bara händer. Så länge man skapar chanser så kommer det, och ju mindre man tänker på att göra mål, ju fler gör man. I början av förra året missade jag många chanser och folk menade att jag inte gör några mål. Sen, i sista matchen, vann jag skytteligan.

OM LASSE LAGERBÄCK SOM COACH: ”HAN ÄR EN STOR LEDARE”.

– Jag tror ingen annan har gjort det som Lasse har gjort, han har tagit oss till varje slutspel med det här laget. Vi har inte 22 världsklasspelare men vi kämpar för varandra. Han har gjort ett mycket bra jobb, alla utvecklas på alla positioner, jag ser honom som en ledare och han känner landslaget bäst. Han vet vilket lag han ska ställa upp med, han är en stor ledare.