Vi är på väg mot VM i Sydafrika

FOTBOLL

Kampen om VM-platserna närmar sig slutet och några platser är redan bokade.

Här är striden om de europeiska platserna i detalj – och alla länder som redan är klara.

Foto: AP
Vem vinner VM 2010?

REDAN VM-KLARA LÄNDER

Sydafrika

Ghana

Australien

Japan

Nordkorea

Sydkorea

Holland

Brasilien

EUROPA

GRUPP 1

Danmark är klara gruppsegrare om man vinner borta mot Albanien samtidigt som Portugal slår Ungern och Sverige tappar poäng borta mot Malta. Slaget om andraplatsen är fortfarande helt öppen.

GRUPP 2

Schweiz har kopplat ett grepp om gruppsegern, men kampen om andraplatsen är fortfarande öppen. Striden står mellan Schweiz, Grekland och Lettland.

GRUPP 3

Slovakien är i praktiken klara för VM vid bortaseger mot Nordirland i morgon. Men Nordirland, Polen och Slovenien har fortfarande chansen på både första- och andraplatsen.

GRUPP 4

Ett tvåkejsarslag mellan Tyskland och Ryssland där mötet mellan lagen i Ryssland den 10 oktober blir helt avgörande.

GRUPP 5

Spanien i parktiken klara gruppsegrare vid seger hemma mot Estland i morgon. Bosnien-Herzegovina har grepp om andraplatsen, men Turkiet utmanar och lagen möts i morgon kväll. Blir en nagelbitare.

GRUPP 6

England är klara för VM vid seger hemma mot Kroatien i morgon – en jätterevansch för förlusten hemma på Wembley i november 2007. Kroatien riskerar då att tappa andraplatsen till Ukraina.

GRUPP 7

Serbien är klara för VM om man vinner hemma mot Frankrike i morgon och har kopplat ett klart grepp om förstaplatsen i gruppen. Förlorar Frankrike så ligger andraplatsen i farozonen om Österrike samtidigt slår Rumänien borta.

GRUPP 8

Italien har ena foten i VM om man slår Bulgarien hemma i morgon. Andraplatsen i gruppen känns vigd åt Irland.

GRUPP 9

Holland är redan klara gruppsegrare. Andraplatsen i gruppen står mellan Skottland, Norge och Makedonien, men eftersom sämsta grupptvåan inte får kvala så är risken att den tvåan kommer från den här gruppen.