”Tar inte matchen på allvar”

Svenskarna sågas efter mållös halvlek.

FOTBOLL

Sverige har stora problem med slagpåsen Malta i VM-kvalet.

Vad som skulle bli ett tillfälle att bättra på målskillnaden är på väg att förvandlas till en svensk mardröm.

Olof Mellberg, Kim Källstörm och Johan Elmander har haft varsin skaplig chans i den första halvleken av VM-kvalet mot Malta. I övrigt har Sverige haft hjälplöst svårt att vaska fram målmöjligheter. Istället har malteserna flera gånger stuckit upp och hotat Andreas Isaksson i det svenska målet.

– Så här långt ser det inte alls bra ut. Det är för lågt tempo, för få högintensiva löpningar och alldeles för lite djupledsspel, säger Sportbladets Erik Niva.

– Sverige spelar nonchalant i 30 minuter. De tar inte matchen på allvar, där är jag inte nådig, säger TV4:s expert Pontus Kåmark.

”Har inget i VM att göra”

Sverige måste vinna matchen för att ha en realistisk chans att kvalificera sig för VM. Förhoppningen inför matchen var att Sverige dessutom skulle kunna knappa in på de sex mål som danskarna just nu har upp i målskillnad och hålla undan för jagande Portugal. Nu får de blågula hoppas på att komma undan med tre poäng och hedern i behåll.

Sportbladets läsare är inte nådiga i sin kritik efter den första halvleken.

”Klarar man inte av o göra mål mot malta efter 30 minuter har man ingenting i ett VM att göra”, skriver signaturen thunder08.

”Byt in damlandslaget så blir det lite fart på spelet”, skriver vasasta.