Ibra: ”Blir spännande match mot Danmark”

Zlatan blickar framåt efter svaga matchen mot Malta

FOTBOLL

Svenska folket satt med det vitryska OS-fiaskot i bakhuvudet. Men en maltesisk knäskål räddade Sveriges VM-drömmar. Malta besegrades på bortaplan med 1–0.

– Det blev tyngre och tyngre ju längre matchen led, att vi fick med oss tre poäng var det viktiga, säger Zlatan Ibrahimovic.

Foto: SCANPIX

Sverige vann visserligen med 1–0 mot Malta i VM-kvalet – men segern kom efter ett självmål och spelet var långt ifrån imponerande.

– I dag var det skönt med tre poäng, det var det enda som var bra...eller det enda. Men det var tre poäng som var det viktiga, säger Zlatan Ibrahimovic i TV4 efter matchen.

”Jag var aldrig orolig”

Zlatan klev mållös av planen men nickade fram bollen till Marcus Berg, som via en maltesisk knäskål, prickade in matchens enda mål. Sverige hade enorma problem med att skapa farliga chanser mot hemmalagets försvar.

– Vi skulle ha gjort mål tidigare, då hade det öppnat upp sig. Nu blev det tyngre och tyngre ju längre matchen led. Men jag var aldrig orolig, det kan man inte vara förrän slutsignalen har gått.

”Blir en spännande match mot Danmark”

Nästa VM-kvalmatch för Sveriges del spelas på Parken i Köpenhamn den 10 oktober. Mötet med Danmark har alla förutsättningar att bli direkt avgörande för Sveriges VM-chanser.

– Det blir en spännande match mot Danmark. Vi får också se om vi kan få med oss något bra resultat i de andra matcherna i kväll, säger Zlatan Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM