Ibrahimovic rasar mot Malta

"Orkar inte med spelare som maskar"

FOTBOLL

VALETTA. En maltesisk knäskål räddade Sveriges VM-drömmar.

Efter 1-0-segern rasade Zlatan Ibrahimovic mot de maltesiska spelarna.

– De maskar mycket. Jag orkar inte med spelare som maskar, säger Ibrahimovic.

Foto: SCANPIX

Sverige var länge oinspirerade, ofarliga och helt oförmögna att göra mål i VM-kvalmatchen mot Malta. Trots det väntade Lars Lagerbäck till den 71:a minuten med att byta in Marcus Berg och inleda den riktigt offensiva satsningen. Förbundskaptenen försvarades ändå av Zlatan Ibrahimovic efter 1-0-segern.

– Det är Lagerbäck som känner när han vill byta och han gjorde det i rätt läge. Tobbe (Hysén) kunde gjort mål, Mackan (Berg) skapar chanser och de gör det bra allihop.

”De maskar mycket”

Ibrahimovic var själv inblandad i det förlösande målet när han skarvade Ramus Elms långa inkast till en fristående Marcus Berg. Efter matchen gick stjärnan till hård attack mot de maltesiska spelarna.

– De maskar mycket. Jag orkar inte med spelare som maskar. De gör det svårt för oss men vi ska självklart göra det ännu bättre.

”Handlar om prestige”

Nu vill Ibrahimovic glömma Malta-matchen och ser istället fram emot mötet med Danmark på Parken i Köpenhamn den 10 oktober.

– Det kommer att bli en jättespännande match. Det blir som ett derby och är mer än ett avgörande. Det handlar inte bara om tabellen utan om prestige.