– Vi gör ingen svag match

Lagerbäck nöjd med spelet

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

VALETTA. 1-0 på ett självmål i 80:e minuten. Finns det någon som inte tycker att Sverige gjorde en dålig match mot Malta?

Ja, det finns faktiskt en.

– Jag tycker inte vi gör en svag match, frånsett målskyttet, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Folkets dom mot Sverige var hård efter matchen mot Malta.

Sportbladets läsare underkände den svenska insatsen totalt, trots segern och tre viktiga poäng och Sveriges insats beskrivs som ”värdelös”, ”pinsam” och ”bedrövlig”.

Förbundskapten Lars Lagerbäck var däremot försiktig i sin kritik.

– Jag tycker inte att vi gör en svag match, frånsett målskyttet. Vi skapar mer här än vad vi gjorde när vi mötte Malta i Göteborg. Jag tappade räkningen på alla chanser redan i första halvlek, säger Lagerbäck som inte valde att göra några byten redan i paus.

– Jag var relativt nöjd i halvtid och jag sa till killarna att vi inte skulle stressa. Vi visste att det skulle se ut så här och jag tycker spelarna ska ha en eloge för att de höll huvudet kallt.

”Inte marginalerna med oss”

Efter ett tag medger ändå Lagerbäck att Sveriges insats inte var speciellt bra och att han själv, när tiden började rinna iväg, blev frustrerad.

– Visst känner jag en lättnad nu. Men vi har inte marginalerna med oss. Hade vi satt ett mål på chanserna i början så hade det kanske runnit iväg. Det viktigaste var ändå att vi fick med oss tre poäng.

Att kvalet kan komma att avgöras på målskillnad tänker han inte på i nuläget.

– Skulle det bli en målskillnadsaffär senare så kan man ju gå tillbaka och titta på den här matchen, och dricka gravöl, säger Lagerbäck.