Backes önskan: bort med Lagerbäck

Respekterade Hasse Backe vill ha ny förbundskapten

Lagerbäck och Hasse Backe.
FOTBOLL

Sveriges VM-dröm lever. Men för en av Sveriges mest respekterade fotbollskännare, tränaren och TV-experten Hasse Backe, ska det inte kunna rädda Lars Lagerbäcks framtid.

– Jag tycker att vi ska byta förbundskapten, oavsett om Sverige går till VM eller inte, säger Backe i programmet Ekwall vs Lundh som sänds senare i kväll i TV4 Sport.

I en unik enkät gjord av Sportbladet står det klart: de allsvenska tränarna tycker att Lars Lagerbäck ska lämna förbundskaptenspositionen om Sverige missar VM-slutspelet i Sydafrika. Och nu får de sällskap av respekterade Hasse Backe:

”Handlar inte om att Lagerbäck har gjort ett dåligt jobb”

– Jag tycker att vi ska byta förbundskapten, oavsett om Sverige går till VM eller inte. Det handlar inte om att Lagerbäck gjort ett dåligt jobb, men vi behöver någonting nytt nu, säger Backe i ett TV4-program som sänds senare i kväll.

Hasse Backe har ett imponerande tränar-cv. Han har bland annat coachat i Mexikanska landslaget, Manchester City, Panathinaikos, FC Köpenhamn, AIK, Hammarby och Djurgården.

”Jag känner Svennis väl...”

Backe lanserar också en potentiell efterträdare till Lars Lagerbäck.

– Jag känner Svennis väl efter dessa år och jag tror inte att han är helt ointresserad av jobbet som förbundskapten i Sverige. Och det handlar inte om pengar, säger Hasse Backe.