”Han hade druckit för mycket”

Sparkade Beenhakker - ångrade sig

FOTBOLL

Presidenten för polens fotbollsförbund, Gregorz Lato, sparkade förbundskapten Leo Beenhakker i direktsänd TV efter lagets VM-kvalförlust mot Slovenien. Lato försökte sedan ta tillbaka beslutet som, enligt Beenhakker, togs under påverkan av alkohol.

– Lato började sin Happy Hour för tidigt, säger holländaren.

Foto: PETER VAN DEN BERG
Leo Beenhakker.

Gregorz Lato var rasande efter polens 0-3-förlust mot Slovenien som innebär att landet med stor sannolikhet är borta från VM.

– Jag vill inte ta något förhastat beslut direkt efter matchen. Men en sak är säker: Leo Beenhakker är inte längre Polens förbundskapten, sa Lato, enligt der Spiegel, i en TV-intervju.

Försökte ta tillbaka beslutet

Presidenten försökte sedan att återkalla sitt beslut och övertala holländaren att fortsätta.

– Det var högt blodtryck och nerverna som kom in i spel. Jag är bara människa och ville så gärna att laget skulle gå vidare.

Men Beenhakker beskyller nu Lato för att ha varit berusad när han sparkade holländaren.

– Lato började sin Happy Hour för tidigt och hade i alla fall druckit en drink för mycket, säger Beenhakker i holländsk TV uppger der Spiegel.

”Amatörmässigt organiserat”

Holländaren låter tydligt meddela att han inte har några intentioner att återvända till jobbet som polsk förbundskapten.

– Jag är klar med Polen. Stödet från spelarna saknar jag djupt men allt runt planen var amatörmässigt organiserat, helt hopplöst. Vid bortamatcherna så var det fler förbundsfolk än jag hade spelare. Det var som en semesterresa för dem.