Agger tillbaka – kan spela mot Sverige

Danmarks stjärnback redo att möta Zlatan

Foto: AP
SKADEFRI Liverpools Daniel Agger spelar sannolikt mot Sverige på Parken.
FOTBOLL

Thomas Kahlenberg och Leon Andreasen är skadade.

Däremot räknar Danmark med att Liverpools försvarare Daniel Agger ska vara tillbaka mot Sverige.

Den 10 oktober möts Danmark och Sverige i en nästan direkt avgörande VM-kvalrysare i Parken i Köpenhamn.

Danskarna har sedan tidigare ett par tunga avbräck i Thomas Kahlenberg och Leon Andreasen som båda är skadade.

Stoppade Zlatan

Däremot har de fått glädjande besked från Liverpool där försvararen Daniel Agger är på väg tillbaka från sin ryggoperation som han genomförde i somras.

Agger satte tvärstopp för Zlatan Ibrahimovic i landskampen på Råsunda i juni och är en viktig kugge i Danmarks försvarslinje.

Han finns inte med i truppen när Liverpool möter ungerska Debrecen i Champions League i kväll men enligt tränaren Rafael Benitez så är det bara en tidsfråga innan Agger lirar igen.

– Han skulle kunna spela i morgon om vi hade behövt det men nu har vi inga problem och vill därför inte riskera någonting, säger Benitez.

”Det är glädjande”

Liverpool spelar sex matcher innan det smäller mot Sverige i Köpenhamn och danskarnas förbundskapten Morten Olsen hoppas och tror att Agger finns med då.

– Det är glädjande att Daniel gör framsteg, jag hoppas att han kan spela ett par matcher innan landskampen, säger Olsen till danska Ekstrabladet.

Även Werder Bremen-spelaren Daniel Jensen är på väg tillbaka efter en operation och ska kunna bli tillräckligt fräsch för att spela mot Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM