”Gjort min sista landskamp”

Edman räknar bort Blågult

FOTBOLL

Iskall i klubblaget.

Bortglömd i landslaget.

Vad hände med Erik Edman?

– Det är ganska troligt att jag gjort min sista landskamp, säger vänsterbacken.

Foto: BILDBYRÅN
Erik Edman under tiden i landslaget.

Erik Edman har inte gjort en enda minut för sitt Wigan i årets i Premier League. Nu deklarerar ytterbacken att det med stor sannolikhet är slutspelat i landslaget.

– Det är ganska troligt att jag gjort min sista landskamp. Om man inte har spelat regelbundet i klubblaget de senaste 20 månaderna åker bitar som landslaget bort, säger Edman till HD.

– Jag måste få spela fotboll igen och därför lägger jag all koncentration på att ta en plats i Wigan.

”Allsvenskan inte aktuellt”

Edman har varit mer eller mindre ordinarie i Lars Lagerbäcks landslagstrupper de senaste åren. Men efter att tränaren Roberto Martinez konsekvent valt att peta svensken under årets säsong så har även landslagsplatsen försvunnit för Edman.

Trots det tunga läget, med en hjärnskakning i en reservlagsmatch nyligen som salt i såret, så är svensken fast inställd på att stanna i Wigan.

– Upptakten på säsongen har inte blivit riktigt som jag tänkt mig men jag kör på. Det är många matcher kvar. Vi har en rätt tunn trupp och förr eller senare får jag chansen. Då gäller det att vara beredd.

Någon återkomst till allsvenskan är därför inte aktuell.

– Sverige och allsvenskan känns överhuvudtaget inte aktuellt för tillfället. Att tänka på annat än Wigan gynnar inte mig som spelare.