Elmander osäker på spel

”Vägrar ge upp tanken”

Foto: Bildbyrån
Johan Elmander.
FOTBOLL

Förbundskapten Lars Lagerbäck håller dörren öppen till på måndag.

Johan Elmander själv är osäker.

- Jag ska röntgas imorgon efter det vet jag mer men innan dess vill jag inte ge upp tanken att vara med, säger han till Sportbladet.

Boltonanfallaren har haft en tung höst. Målskyttet i Premier League har uteblivit och de senaste ligamatcherna har han suttit på bänken hela matchen eller varit inhoppare.

Men när Sverige VM-kvalspelade mot Ungern och Malta var Johan Elmander med bredvid Zlatan Ibrahimovic på topp och han var före skadan given i den trupp som ska möta Danmark nästa lördag.

Nu hänger allt på Johan Elmanders hälsa.

”Kroppen blev som en fällkniv”

I måndagens reservlagsmatch mot Wigan blev Elmander utbytt efter 29 minuter.

För Sportbladet berättar han nu om skadan:

– Jag kom i en löpduell, bollen på väg ut så jag täcker ut den för inkast. En kille puttar till mig i ryggen och jag var inte med på det. Kroppen blev som en fällkniv och det sträckte till i låret, säger Johan Elmander.

Johan Elmander, som tidigare haft återkommande problem med höger baksida lår, ska undersöka sitt lår i morgon. Om han är hundraprocentig på måndag så kan han kallas in till VM-kvalsamlingen.

– Han ska känna sig princip hundraprocentig då. Vi tar beslut på måndag, sa förbundskapten Lars Lagerbäck på tisdagens presskonferens.

”Känns inte lika farligt”

Johan Elmander har inte givit upp hoppet om att spela mot Danmark.

– Jag vet inte om det är en bristning eller sträckning. Jag ska röntga imorgon efter det vet jag mer. Det känns inte lika farligt som de andra gångerna därför vill jag inte stänga dörren. Men visst, det känns skittrist, säger Johan Elmander.