Lagrell fick beskedet av Sportbladet

”Inte överraskad”

FOTBOLL

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell befinner sig i Wien. Via telefon fick han beskedet att Fredrik Ljungberg har slutet från sportbladet.se.

– Jag har inte hört något. Men jag är inte sådär väldigt överraskad, säger Lagrell.

Lars-Åke Lagrell.

Det är en samlad ordförande för svenska fotbollförbundet som tar emot nyheten att Fredrik Ljungberg lägger landslagsskorna på hyllan. Han tycker inte att det är konstigt att han inte hört något själv från Ljungberg.

– Det är väldigt olika hur spelarna gör. Fredrik har varit med så pass länge i landslaget, och med alla skador han har haft, så behöver han inte be om tillåtelse att få sluta i landslaget. Det bestämmer han helt och hållet själv, säger Lars-Åke Lagrell.

Skador har stört

Han menar själv att han inte är särskilt överraskad över att Ljungberg tar det här beslutet nu.

– Han har haft det motigt med alla skador. Jag tycker att han kom tillbaka bra i det här EM:et med fina insatser mot framförallt Grekland och Spanien då han gick före och visade vägen.

Han fortsätter:

– Det är väldigt tråkigt att han slutar i landslaget, men varje år så måste ett par nya komma in och då måste vi acceptera att några försvinner och då ska vi säga: tack grabbar, bra gjort.

Är han en av de största i landslaget genom tiderna?

– Ja. När Fredrik var som bästa och han inte hade några skador, de stora åren i Arsenal. Då var han på en väldigt hög nivå, men alla smällar sätter sina spår och Fredrik blir inte nöjd av att spela på 80 porcent av sina kapacitet. Han vill säkert avsluta på topp.

Paraguay favoritminnet

Han har själv varit med på hela den resa som Ljungberg gjort från blyg debutant till kapten i landslaget och han har svårt att välja ut ett favoritminne av Sveriges nummer nio.

– Egentligen är det rätt och slätt när han i sina bästa stunder satte fart, drog upp tempot och lämnade motståndarna efter sig. Tänk på alla frisparkar han har ordnat, alla gula kort som motståndarna har fått dra på sig efter som de inte har hängt med, säger han.

Det finns dock ett tillfälle som sticker ut lite mer än alla andra.

– Ja, det är ju målet han gjorde mot Paraguay i VM (2006) inför alla svenska fans, säger Lagrell.

Vem vill du se som ny lagkapten?

– Det vill jag inte ha någon synpunkt på. Det finns flera bra kandidater så det där får Lasse (Lagerbäck, förbundskapten) och de andra ta tag i.