– De hugger mig i ryggen

Lagrell om vännernas kritik: ”Det är lögner från folk utan insyn”

1 av 3
Tung tid Lars-Åke Lagrell har stött på många motgångar i jakten på en ny förbundskapten. I går sågades hans insats av både Bengt Madsen och Nanne Bergstrand. ”Det gör mig deppad”, säger han.
FOTBOLL

Lars-Åke Lagrell har fortsatt stöd av förbundsstyrelsen.

Men han är ledsen och besviken över kritiken som nu riktas mot honom från olika delar av fotbollsrörelsen.

– Det är lögner och uttalanden från folk som inte har insyn, det gör mig deppad, säger Lagrell.

I gårdagens Sportbladet gav MFF:s ordförande Bengt Madsen och Kalmars tränare Nanne Bergstrand sin syn på Lars-Åke Lagrells arbete med att hitta en ny förbundskapten.

– Jag hade blivit oerhört förvånad och besviken om ett förbund kontaktat en MFF-tränare under kontrakt utan att fråga oss först – så som har skett med Erik Hamrén i Rosenborg. Nu med facit i hand känner jag inte igen hur hela frågan

har hanterats. Så jobbade vi inte tidigare i förbundsstyrelsen, sa Bengt Madsen.

Nanne Bergstrand fyllde i Madsens kritik:

– Ute i folkmun och hos media lever bilden att förbundet har misslyckats och fått nej. Det är inte gynnsamt utan kommer dyka upp vid motgångar för den förbundskapten det till slut blir.

”Klart det känns”

Lars-Åke Lagrell reagerar starkt på dessa uttalanden.

– Jag bryr mig aldrig om kritik från journalister, det är deras jobb att ha åsikter. Men när två vänner som jag jobbat tillsammans med under många år hånar mig och hugger mig i ryggen – det är klart att det känns, säger Lagrell.

Förbundsordföranden går så långt att han menar att Bengt Madsen ljuger.

– Falsk är han som anklagar mig för att ha försökt gå bakom ryggen på Rosenborg. Jag kommer senare visa att det är lögn. Men jag orkar inte just nu, säger Lagrell och fortsätter:

– Nanne är en mycket god vän, men han uttalar sig utan att ha insyn i den här frågan och det gör mig deppad.

”Madsen svingar”

I går hade förbundsstyrelsen krismöte och en enig styrelse gav Lagrell stöd i alla delar i processen hittills.

– Vi känner oss helt säkra på att Lars-Åke inte försökt gå bakom ryggen på Rosenborg även om hans möte med Erik Hamrén tyvärr kom att uppfattas på ett felaktigt sätt. Bengt Madsen använder i vanlig ordning vida svingar utan att informera sig. Alla handlägger inte frågor på samma sätt som Madsen och tur är väl det, säger Bosse Lundsquist, vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM