Uppgifter i natt: ”Nära en lösning”

Hamrén kan presenteras på presskonferens på fredag

Foto: Bildbyrån
Nu är det nära. Enligt Sportbladets uppgifter kan Erik Hamrén presenteras som Sveriges nya förbundskapten på fredag.
FOTBOLL

Sportbladet kan avslöja att förbundskaptensfrågan väntas vara löst till fredag då förbundet håller presskonferens på Råsunda.

Varken SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell eller Erik Hamrén vill kommentera uppgifterna.

Det är källor med god insyn i affären som uppger att det plötsligt öppnats en lösning i den segdragna historien.

Sportbladet har inte kunnat få bekräftat vilken avgörande pusselbit som fallit på plats men ett troligt scenariot är följande:

Norges fotbollsförbund gick i går ut med att Egil ”Drillo” Olsen blir kvar som norsk förbundskapten. En av huvudkandidaterna till jobbet har varit Stabaeks svenske tränare Jan Jönsson. Jönsson har även varit Rosenborgs huvudspår som eventuell ersättare till Erik Hamrén.

Jönsson kan ersätta Hamrén

När det i går kväll stod klart att ”Drillo” kör vidare i Norge föll dominobrickorna på plats; Rosenborg kan ersätta Erik Hamrén med Jönsson och är därmed beredda att släppa Hamrén till Sverige.

Förbundets förhandlare ska denna gång vara blivande generalsekreteraren Mikael Santoft samt chefsjuristen Krister Malmsten. Fortfarande återstår att se var prislappen landar, tidigare förhandlingar avbröts då Rosenborg krävde tio miljoner svenska kronor medan Sverige var beredda att betala knappt hälften.

”Locket på”

– Jag säger inget, det är locket på, säger Lars-Åke Lagrell.

Inte heller Erik Hamrén vill uttala sig.

– Finns inget nytt att säga, hälsar han via sms.

Men Sportbladets källor med god insyn i affären menar att förbundet nu löser förbundskaptensfrågan och att detta med stor sannolikhet sker redan till fredag då förbundet har presskonferens.

Om allt inte hinner bli klart kan en presentation i stället ske på måndag under Fotbollsgalan i Malmö där Erik Hamrén enligt uppgift kommer att vara på plats.