Assistentfrågan fortfarande olöst

FOTBOLL

Huvudfrågan är löst, Erik Hamrén blir förbundskapten.

Nu börjar jakten på en assisterande.

Ralf Edström.

Sedan Lars Lagerbäck lämnade förbundskaptensjobbet i mitten av oktober har spekulationerna kring ersättaren varit många och intensiva. På onsdagskvällen hade Erik Hamrén inte hunnit med mer än att tacka ja till jobbet, förrän spekulationerna fortsatte. Nu i vem som blir hans ersättare.

– Det ska bli mycket intressant att se vilken assisterande han får. Jag skulle kunna tänka mig Jörgen Lennartsson, det vore inte alltför dumt, säger fotbollsexperten Ralf Edström till TT.

Edström: Skulle vara bra

U21-lagets förbundskapten Jörgen Lennartsson gjorde ett bra EM med Sverige i somras och har varit en av de kandidater som många medier lyft fram till förbundskaptensposten. Lennartsson har själv hela tiden sagt "inga kommentarer" i förbundskaptensfrågan och har inne i ett EM-kval med det nya U21-landslaget.

– Han har koll på U21-laget och vet vad de killarna går för, och väldig koll på de unga trupperna och på vilka som kommer underifrån. Det skulle vara bra, säger Edström.

Enligt Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell ska arbetet med assistentfrågan nu påbörjas, men när den kan tänkas vara löst vågar han inte svara på.

Skyndar inte

– Det vi ska göra nu är att be Erik fundera på vilka medarbetare han tycker att vi ska ha och det är klart att assistentfrågan är en sån fråga där vi måste följa Eriks förslag, medan till exempel en sådan sak som presskontaktarbetet är en fråga för förbundet, säger Lagrell.

Förbundsbasen tänker dock inte skynda på några besked.

– Eftersom han fortfarande är uppe i Norge kan det ta lite längre tid än det annars skulle ha gjort.

TT