Dorsin hjälpte till att få loss Hamrén

Svensken i möte med Rosenborgs styrelse

Foto: Foto: Andreas Bardell
Mikael Dorsin.
FOTBOLL

Rosenborg var helt inställda på att försöka behålla Erik Hamrén, trots intresset från det svenska förbundet.

Men under veckan har klubben svängt, bland annat efter ett möte med spelaren Mikael Dorsin.

– Jag tycker att det här är en bra lösning. Det säger nog det mesta om vad jag sa på mötet, säger Dorsin till Sportbladet.

Mikael Dorsin satt i måndags i möte med delar av Rosenborgs styrelse. Medverkade gjorde även sportchefen Erik Hoftun och ledningen ville ha spelartruppen åsikt om Svenska Fotbollsförbundets bud på tränaren Erik Hamrén.

– Vi pratade allmänt om situationen och vilka scenarior som fanns. Det är bra att ha en dialog med spelarna och klubben har varit väldigt öppna hela tiden.

”En väldigt bra lösning”

På mötet fick Mikael Dorsin och lagkaptenen Roar Strand chansen att ge sin syn på hur klubben skulle agera i tränarfrågan.

– Jag tycker att det här är en bra lösning. Det säger nog det mesta om vad jag sa på mötet. Jag förstår båda parter. Rosenborg vill behålla en jättebra tränare men samtidigt är det inte så ofta man får frågan om förbundskaptensjobbet. Jag tycker att det här är en väldigt bra lösning.

”Måste vara tacksam mot Rosenborg”

Dorsin ser inga problem med att 52-åringen får dubbla uppdrag fram till sista augusti.

– Om någon klarar att skilja jobbet åt och göra det bra på båda sidor så är det Hamrén. Han måste också vara tacksam för att Rosenborg gått med på den här lösningen och jobba hårt för att det ska gå bra för klubben. Så det är klart att han klarar det.

Vad säger du om Hamrén om tränare?

– Han är en vinnare och är duktig på att få en grupp att dra åt samma hålla. Han kräver mycket av andra men kan göra det eftersom han ger mycket av sig själv också.

ARTIKELN HANDLAR OM