"Har blivit betraktad som en lögnare"

Lagrell talar ut om kaoset

FOTBOLL

Erik Hamrén är ny svensk förbundskapten och förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell kan pusta ut.

Lagrell talar nu ut om kaoset och de påstådda stridigheterna med Rosenborg.

– Min heder har ifrågasatts och det accepterar jag inte. Jaga har blivit betraktad som en lögnare och det är bland det värsta som kan hända, säger Lagrell till Sportbladet.

Den 26 oktober åkte Lars-Åke Lagrell till Oslo för ett möte med Erik Hamrén. En träff som kritiserades hårt av Rosenborg som enligt media hotade att anmäla förbundet till Uefa.

Nu tar Lars-Åke Lagrell bladet frun munnen och berättar om kaoset.

– Det sades att vi gått bakom ryggen på Rosenborg men det är nonsens. Det sades att vi hade klantat oss och skulle anmälas till Uefa men det är också nonsens. Rosenborg hade gett både mig och Erik tillstånd att träffas.

”Vi är inte kriminella”

Den norska klubben hade fortfarande ingen tanke på att släppa svensken men gav parterna tillåtelse att träffas mot att mötet skulle hållas under stor hemlighet. Men när Lagrell och Hamrén lämnade möteslokalen möttes de av ett stort pressuppbåd.

– Det var en lokal fotograf som hade tipsat alla sina kompisar om att vi var där. Det blev stor uppmärksamhet och det var det Rosenborg inte ville ha. Men vi är inte kriminella och hade inget att dölja, så det fanns ingen anledning för oss att gömma oss. Men sedan kom en situation under några dagar där vi inte kunde få fram att vi inte gått bakom ryggen på någon.

”Min heder ifrågasattes”

Rosenborg stördes av uppmärksamheten och markerade hårt att Hamrén fortfarande var deras tränare. Norrmännen hade enligt Lagrell vid det laget inga tankar på att släppa svensken. Samtidigt fick den svenske ordföranden hård kritik i media.

– Min heder ifrågasattes. När det sades att jag hade försökt lura Rosenborg så var det ingen vanlig sakfråga utan det handlar om heder. Det accepterar jag inte. Jag älskar att prata med media eftersom min uppgift är att sälja fotbollen. Men min uppgift är inte att sälja fotbollen till priset av min heder. Jag kan inte acceptera de som sagt att jag försökt lura någon.

”Blev betraktad som lögnare”

Lagrell säger sig vara glad att affären nu är i hamn och att han kan lägga alla korten på bordet

– Det är en enorm tillfredsställelse att det är klart och att alla kan se att vi inte gått bakom ryggen på Rosenborg. Den som säger det pratar strunt. Det finns ingen annan fråga inom idrotten som drar till sig så mycket uppmärksamhet och det får man stå ut med. Men när man inte får stopp på en fråga som bara sprider sig och blir betraktad som lögnare. Det är bland det värsta som kan hända.