Spelarna: "Ett bra val"

Hysén och Sebastian Larsson positiva till Hamrén

FOTBOLL

Landslagsspelarna Sebastian Larsson och Tobias Hysén är positiva till utnämningen av Erik Hamrén som ny svensk förbundskapten.

De båda ser inte heller några problem med det dubbla ledarskapet.

– Det är träningsmatcher fram tills dess och jag tror att Hamrén redan har koll på de flesta spelarna, säger Tobias Hysen till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Sebastian Larsson.

Erik Hamrén har förtroende hos sina framtida landslagsspelare. I alla fall hos Birmingham-proffset Sebastian Larsson och allsvenske skyttekungen Tobias Hysén.

– Det gick ju väldigt fint för honom i Öis och han har gjort ett bra jobb i Rosenborg också. Han är kunnig och meriterad. Ett jättebra lösning för landslaget, säger Hysén.

”Känns väldigt spännande”

– Det känns väldigt spännande. Jag har inte haft honom själv och kan inte påstå att jag vet så mycket om honom. Men det känns som ett bra namn. Han vet mycket väl vad svenska spelare vill och behöver och kan få ut det bästa av spelarna. Och han har stor erfarenhet av tränarjobbet genom de klubbar han jobbat med i Skandinavien, säger Larsson till TT.

De två ser inte heller några problem med att Hamrén kombinerar uppdraget i Rosenborg med förbundskaptensjobbet det första halvåret.

”Hamrén har bra koll”

– Jag tror inte att det har någon större betydelse. Det är träningsmatcher fram tills dess och jag tror att Hamrén redan har koll på de flesta spelarna. Så det ska nog gå bra, säger Hysén.

– Jag ser inga problem över huvud taget. Det ger en chans för honom att sätta sin prägel på saker och ting och för oss spelare att lära känna Erik Hamrén lite grann, ur den synvinkeln är det bra att det är ett tag innan tävlingsmatcherna börjar, säger Larsson.