Hamréns show hos Skavlan

Drog ner applåder med sin dans: ”Vilken skön prick”

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
FOTBOLL

Erik Hamrén har tagit över efter Lagerbäck – och förbundskaptenen bjuder på sig själv. I går gjorde han succé när han gästade Skavlan.

– Vilken kille, det kommer gjuta nytt blod tror jag. Inte för att jag hade något emot Lagerbäck, men..., säger Peter Wahlbeck som också var gäst i programmet.

Det spelade ingen roll att den norska stjärnartisten Sissel Kyrkjebö var gäst i programmet. Publiken satt och väntade på att Erik Hamrén skulle ta plats i intervjustolen i Svt:s populära talkshow Skavlan. När han väl kom in jublades det högt.

När programledaren Fredrik Skavlan avslöjade för publiken att Hamrén tävlingsdansat tidigare svarade Hamrén med att bjuda upp den världsberömda korruptionsjägaren Eva Joly till bugg.

Var med i SM

– Jag var med i SM en gång. Men vi åkte ut i första omgången, berättar Hamrén och fortsätter med att berätta om kärleken till sin fru:

– Hon är vacker, smart, intelligent. Hon kan bli vad som helst, så satsar hon på mig.

När Skavlan gick över till fotbollssnack och att Hamrén nu har två jobb svarade Hamrén snabbt:

– De tyckte jag var så bra så de ville inte släppa mig. Men två jobb har jag haft nästan hela mitt liv. Det är bara från 1994 jag jobbat med fotboll på heltid. Innan dess jobbade jag med det ena och det andra för att få det att gå ihop.

Wahlbeck lyrisk

Efter programmet var komikern Peter Wahlbeck lyrisk över Hamréns insats i programmet. Wahlbeck är glad över att Hamrén ersatt Lagerbäck:

– Det var så kul att träffa den nya kaptenen. Vilken skön prick han är. Han har utstrålning och stil. Inte för att jag hade något emot Lagerbäck, men...

Programmet Skavlan sänds i Svt 1 21.00 i kväll.

FAKTA

ANDRA KAPTENER SOM BJUDIT PÅ SIG SJÄLVA

Lars Lagerbäck

Även om Lagerbäck setts som tråkig har han skojat till det i bland. På fotbollsgalan 2006 ”sjöng” han tillsammans med bland andra Lars-Åke Lagrell in den gamla Take That-låten ”Back for good”. Allt som en liten blinkning till Zlatan Ibrahimovic som under hösten hade bojkottat landslaget.

Marika Domanski-Lyfors

Den gamla damkaptenen hade inga problem att sjunga helt själv, även om det var hellre än bra. 10 000 röda rosor var paradsången. ”Det är en väldigt bra sång när man har gjort något bra”, berättade hon för Aftonbladet när hennes skönsång blev allmänt känd.

Georg ”Åby” Ericsson

”Åby” ledde framgångsrikt de svenska fotbollsherrarna i VM 1974. Men han hade många andra sidor och var en riktig underhållare vid sidan av fotbollsplanen. Han skrev bland annat ”Vi är svenska fotbollsgrabbar” som blev en stor hit under det framgångsrika VM-året.