Mellbergs råd till Hamrén: ”Han får känna efter...”

FOTBOLL

MALMÖ. Olof Mellberg, 32, tvekar kring Zlatan Ibrahimovics framtid i svenska landslaget.

– Jag vet inte om Zlatan kommer tillbaka till tävlingsmatcherna nästa höst, säger Mellberg.

Mellberg.

Olympiakosbacken blev utsedd till årets försvarare vid fotbollsgalan i går.

Mellberg fick ett par frågor från pressen om detta när han mötte media efter han fått utmärkelsen – sedan handlade allt om hans mycket gode vän Zlatan Ibrahimovic.

– Jo, jag förstår att ni vill fråga om det också, sa Mellberg med ett snett leende.

– Jag pratade med Zlatan för tre, fyra timmar sedan, men jag har vetat ett tag att han haft de här tankarna kring landslaget. Det var inget beslut Zlatan fattade över en natt.

Har du försökt övertala honom?

– Normalt sett pratar vi inte så mycket fotboll och landslaget, det blir mycket annat när vi snackar. Han har varit med så länge så han vet precis vad det handlar om på landslagssamlingarna. Vad som är glädjen och inte i det.

Är det motivationen det handlar om?

– Det lilla vi pratat så har det varit så. Vi är inne i en ovanlig period. Luften gick ur oss när vi inte gick till VM. Det känns långt till nästa mästerkap. Tidigare har vi alltid haft den nästa sommaren att se fram emot.

Tror du han är tillbaka till hösten?

– Jag vet inte. Jag vet inte ens hur det blir med mig själv. Nu är det Italien, sedan är det ett jättelångt brejk innan det är dags för landskamper och sedan dröjer det ytterligare innan det är dags för tävlingslandskamper.

Vad ska Hamrén, Lagrell med flera göra för att få Zlatan att spela i landslaget?

– Hamrén får känna efter hur betydelsefulla de här träningsmatcherna är före allvaret. Hur hårt han ska ligga på Zlatan. Jag antar att fokus ligger på att få med honom när EM-kvalet börjar.