Hamrén i natt: ”Ni missuppfattar mig”

Förbundskaptenens oväntade uttalande blev en stor snackis på fotbollsgalan.
FOTBOLL

MALMÖ. Erik Hamrén släppte en bomb direkt i sin nya roll som förbundskapten.

– Zlatan är tveksam om han ska fortsätta spela med landslaget, sa Hamrén.

Erik Hamrén skulle presentera sin första lands-lagstrupp på en presskonferens timmarna före fotbollsgalan i Malmö arena, men den uttagna truppen till träningslandskampen mot Italien hamnade helt i skymundan.

– Det saknas ett namn. Det är Zlatan, sa Hamrén och fortsatte:

– Jag hade ett snack med Zlatan i går ett par gånger och han är tveksam hur han ska göra med landslaget. Han är tveksam om han ska fortsätta spela med lands-laget. Innan han har tagit det beslutet tar jag heller inte med honom i en trupp. Jag respekterar det.

Att Sveriges superstjärna tackar nej till landslagsspel är naturligtvis en riktig mardrömsinledning på jobbet som förbundskapten.

– Jag hade kanske önskat mig en bättre start. Jag blev överraskad. Motiven vill jag inte gå in på men det här är en sak som han gått och burit på en längre tid.

– Oavsett om man spelar i landslag eller ett klubblag så för mig som tränare är det viktigaste att man har motivation. Jag brukar använda ett citat som heter att du kan leda en häst till vatten, men dricka måste han göra själv, sa Hamrén.

Helt oförberedd

Telefonsamtalet var första gången som Erik Hamrén pratade med Zlatan. Den nye förbundskaptenen var helt oförberedd på stjärnans tankegångar, trots att landslagschefen Lasse Richt diskuterat fortsättningen med Zlatan.

– Jag har haft en diskussion om detta med Zlatan under en längre tid och kan garantera att det inte har med Eriks förbundskaptensjobb att göra, sa Richt.

Senare under festkvällen ville Hamrén förtydliga sitt uttalande.

– Zlatan har inte sagt nej. Då har ni missuppfattat mig. Zlatan har lovat mig att jag ska få chansen att träffa honom innan han tar ett beslut. Sedan får vi se vad som händer.

”Gott om tid”

Något möte är dock inte bestämt.

– Nu är det en lugn tid efter Italienmatchen. Det finns gott om tid för Zlatan att fundera och för mig att kunna träffa Zlatan. Men än en gång, det är inte jag som ska motivera en spelare till att han ska spela i landslaget. Det är spelaren själv som ska ta det beslutet, sa Erik Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM