”Zlatan spelar”

Lagrell är förvånad: ”Har inte hört talas om att han vill sluta”

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
”jag är säker på att han kommer” Trots Zlatans skadeproblem och bristande motivation så är Lars-Åke Lagrell säker på en comeback i blågult – när tävlingsmatcherna börjar.
FOTBOLL

MALMÖ. Lars-Åke Lagrell har pratat med Zlatan Ibrahimovic flera gånger de senaste dagarna.

Men han har inte hört ett knyst om att storstjärnan överväger att sluta i landslaget.

– Att han inte skulle vara med mot Italien visste jag. Det andra har jag inte hört talas om. Det väljer jag inte att tro på, säger Lagrell.

Tror på Zlatan Ibrahimovic i landslaget – trots allt.

Inför tillsättningen av Erik Hamrén som ny förbundskapten och planeringen inför gårdagens fotbollsgala har förbundsordförande Lars-Åke Lagrell varit i kontakt med landslagets kapten Zlatan Ibrahimovic.

Under samtalen har det inte framkommit någonting som tyder på att Zlatan är osäker kring en fortsättning i landslaget.

Tror på en återkomst

– Jag har pratat med Zlatan den senaste tiden, både om fotbollsgalan och om att Erik Hamrén var på väg att bli förbundskapten. När jag har talat med Zlatan har han inte sagt något om att inte spela för landslaget – och det tror jag att han hade gjort om han hade sådana planer, säger Lagrell som, till skillnad från vår nye förbundskapten Erik Hamrén, är säker på att Zlatan senast är tillbaka i blågult när tävlingslandskamperna startar igen nästa höst.

– Jag är säker på att han spelar när vi kommer in på tävlingslandskamper. Det är min övertygelse. Det skulle förvåna mig om han inte hade sagt något när han och jag talades vid.

Roland förvånad

Även de förra förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson är förvånade över informationen som Hamrén lämnade på presskonferensen. De säger att de aldrig fått de indikationerna från Zlatan Ibrahimovic.

– Det har jag aldrig hört, säger Roland Andersson.

Men den här biten med motivationen då...

– Det borde inte vara något problem men det har jag egentligen inga kommentarer till. Det är upp till den nya regimen att lösa.

Kan du föreställa dig ett landslag utan Zlatan?

– Det är ju en av världens bästa spelare så jag hoppas han fortsätter. Det skulle vara jobbigt att inte ha med Zlatan i landslaget. Men det där är upp till Zlatan och Hamrén att reda ut.

FAKTA

SÅ TYCKER FOTBOLLSSVERIGE OM ZLATANS NEJ TACK

Marcus Allbäck, ny tillfällig assisterande förbundskapten:

– Klart att det är synd. Han är ju en av världens bästa spelare, vi sitter inte och pratar om vilken spelare som helst. Vi är lika chockade som alla andra.

Daniel Andersson, MFF och landslaget:

– Väldigt tråkigt om det blir så. Han är ju den bäste vi har. Jag hoppas att han ändrar sig. Han är spelaren som kan bryta mönstret och göra sakerna som behövs. Han är jätteviktig.

Bengt Madsen, ordförande i Malmö FF:

– Har Zlatan varit tveksam har han säkert sagt det också. Om landslagsledningen känt till det och inte sagt det till Hamrén tycker jag att det är märkligt.

Kim Källström, årets mittfältare:

– Han har tagit beslutet för att han känner att det är det rätta. Han är fortfarande ung, men jag tycker att man ska vara försiktig med att försöka övertala honom.

Pontus Kåmark, fotbollsexpert:

– Han har inte gjort så bra ifrån sig i landslaget utefter de kvaliteter som han har. Jag hoppas att han kommer tillbaka och att man hittar hans roll i landslaget.