ZLATAN: JAG PISSAR PÅ RASISTERNA

Zlatan slår tillbaka mot angreppen: Stäng av tv:n när jag spelar

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Zlatan – bryr sig inte nämnvärt om vad andra säger.
FOTBOLL

De har följt honom genom hela hans karriär.

Rösterna som ifrågasätter Zlatan med rasistiska motiv.

Nu är slår Zlatan tillbaka mot angreppen.

– Jag skiter i dem. Jag pissar på dem, säger han.

Sedan Zlatan Ibrahimovic slog igenom i svenskarnas medvetande i början av 2000-talet har han väckt starka känslor.

Väldigt många har hyllat honom, en del har retat sig på honom – och ett fåtal har gått längre än så.

I en DN-intervju får han frågan om han tror att personer med rasistiska åsikter kan utnyttja att han avstår från landslagsspel.

Zlatans svar är kraftfullt:

– Jag skiter i dem. Eller: Jag pissar på dem, om jag ska vara ärlig. Vad ska jag säga: Titta inte på tv då, när jag spelar i landslaget. Stäng av tv:n, säger han till DN.

Trots hans tveksamheter till landslaget hävdar han att han självklart är stolt över att representera Sverige.

– Jag menar det är klart man är stolt över att representera landslaget. Varje gång man får chansen så tänker man på det.

Däremot uttrycker Zlatan tveksamhet till valet av Marcus Allbäck som assisterande förbundskapten. I en intervju i SvD, som också publiceras i dag, ställer han sig frågande till Erik Hamréns val.

”Han är fortfarande aktiv...”

– Och sen är Allbäck assisterande, eller? Jag vet inte vad jag ska säga, säger han och fortsätter:

– Allbäck har aldrig varit tränare, han är fortfarande aktiv. Jag vet inte. Jag vet inte om det låter seriöst eller inte.

Zlatan har hela hösten hyllat Pep Guardiola, den förre elitspelaren som tog över Barcelona med sin kombination av ledaregenskaper och erfarenheter från planen.

Ändå ifrågasätter han att svenska landslaget ska följa samma modell och ta in en nypensionerad spelare. Till och med om det handlar om Henrik Larsson.

– Henke har slutat. Men han har inte heller varit tränare. Jag tror att man måste ha en erfaren spelare som har varit där och kommit in i en tränarroll. Men jag kan inte det där med tränare. Jag är aktiv spelare i dag, säger Zlatan.

Beror inte på Hamrén

Han tydlig med att avhoppet inte har att göra med Erik Hamrén.

– Jag hoppas att han kan fortsätta med det som Lagerbäck har byggt upp, det som har gjort landslaget så pass bra. Det är därför vi har lyckats så bra för att vara en så liten nation. Sen om Hamrén vill ändra på allt – vilket jag inte tror – vet jag inte. Jag vet inte hur hans idéer är.

ARTIKELN HANDLAR OM