– MADSEN VAR FALSK

Lagrell till attack mot MFF:s ordförande efter Hamrén-affären

1 av 2 | Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
ARG FÖRBUNDSBAS Lars-Åke Lagrell gick i går till angrepp mot Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen och Sven-Göran Erikssons agent Lars Sternmarker för uttalanden i samband med att den nye förbundskaptenen skulle tillsättas.
FOTBOLL

Under en fotbollskonferens i går gick Lars-Åke Lagrell till hårt angrepp mot Bengt Madsen och Sven-Göran ”Svennis” Eriksson rådgivare Lars Sternmarker.

– Madsen agerade falskt och Sternmarker ringde pressen hela tiden, sa Lagrell.

Fotbollens olika distrikt informeras just nu om turerna i förbundskaptensfrågan.

I går talade Lars-Åke Lagrell på Götalandskonferensen där han ingående berättade hur det gick till när Erik Hamrén rekryterades.

Att de olika turerna läckte ut i media skylde Lagrell bland annat på ”Svennis” ekonomiske rådgivare Lars Sternmarker.

”Värst var agenten”

– Vårt uppdrag var att lyssna med olika förbundskaptenskandidater. Intresserad? Hur är ditt avtal? Dina löneanspråk? Sven-Göran Eriksson, Roy Hodgson och Hasse Backe. Vi kollade kontraktsläget för Stuart Baxter. Ingen av dem fick någon fråga om de ville ha jobbet. En del av våra kontakter informerade tyvärr pressen: ’Jag har fått en förfrågan från SvFF’, Värst var Svennis kommersielle agent (Lars Sternmarker) som ringde pressen hela tiden, sa Lagrell.

Det framgick dock tydligt att Erik Hamrén var styrelsens förstaval:

– Vid förbundsstyrelsens första sammanträde noterade jag att de flesta uttalade sig för Erik Hamrén. Vi gjorde ingen kandidatlista, men ledamöternas uttalanden var tydliga. Lasse (Richt) skulle träffa Hasse Backe och jag skulle möta Erik Hamrén. För mig naturligt att möta just Erik eftersom han var vår naturlige huvudkandidat.

”Startade problemen”

Hårdast kritik får Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen.

– Han agerade falskt och genom ett angrepp på styrelsen i allmänhet och mig i synnerhet startade han alla problem när han felaktigt anklagade oss för att ha gått bakom ryggen på Rosenborg, sa Lars-Åke Lagrell.

När Sportbladet konfronterar Lars-Åke Lagrell med uppgifterna bekräftar han att de i stort är överensstämmande med vad han har sagt.

Sportbladet har sökt både Bengt Madsen och Lars Sternmarker för en kommentar – utan framgång.

FAKTA

”Soppan” med att hitta en ny förbundskapten

11 oktober:

Hemma i Stockholm kallar Lars Lagerbäck till presskonferens efter förlusten mot Danmark i VM-kvalet.

Beskedet är glasklart, Lagerbäck avgår efter tolv år om Sverige missar VM.

– Vi var överens, säger Lagerbäck.

16 oktober:

Sverige är definitivt borta från VM efter att Portugal slagit Malta kvällen innan. Lagerbäck är borta och sökandet efter en ny förbundskapten sätter officiellt igång med ett förbundsstyrelsemöte i Solna. Lagrell berättar för Sportbladet att två saker är viktiga. Att inte nämna några namn utåt och tidsaspekten.

– Jag hoppas att det ska gå på några veckor.

17 oktober:

Dagen efter börjar Lagrell trots allt att prata namn. I Laul Calling berättar han att de ska kolla läget med Sven-Göran Eriksson.

– Vi ska ta reda på vad han kostar.

19 oktober:

Spekulationerna om ”Svennis” har nu tagit fart på allvar och hans rådgivare Lars Sternmarker berättar för Sportbladet om vad som är på gång:

– Lars-Åke (Lagrell) har pratat med både mig och ”Svennis”. Sven-Göran känner sig mycket glad och smickrad.

21 oktober:

Två dagar efter Sternmarkers uttalande kom beskedet att ”Svennis” klubb Notts County inte släpper honom. När Sportbladet når Sternmarker vill han inte längre ge några kommentarer om förbundskaptensfrågan.

31 oktober:

Jakten på en ny förbundskapten är ännu inte löst. Erik Hamrén är huvudspåret men Lagrell får kritik för sitt sätt att sköta förhandlingarna:

– Förbundet försökte gå bakom ryggen på Rosenborg, säger Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen.

4 november:

Fotbollsförbundet gör klart med Erik Hamrén som ny förbundskapten. Enligt Lagrell var det förstavalet:

– Vi försöker att lyssna på våra ledamöter och Erik var ett namn som de flesta hade, säger han till Sportbladet.