Hans order: Visa attityd

Erik Hamrén i timslångt första möte med sina nya spelare i går kväll

1 av 4 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
”jätteviktigt” Strax efter ankomsten låste förbundskapten Hamrén in sig med spelartruppen. ”Det är jätteviktigt, första mötet mellan dom och mig”, säger han.
FOTBOLL

MILANO MARITTIMA/stockholm. I går kväll fick de svenska landslagsspelarna lyssna till sin nya förbundskapten för första gången.

Under det timslånga mötet vände sig Erik Hamrén till spelarna och uppmanade dem: visa ett starkt engagemang.

– Jag vill se attityd, utstrålning och jag vill se att vi gör allt för att nå ett bra resultat, säger Erik Hamrén.

Klockan halv sju i går kväll anlände Erik Hamrén till spelar-

hotellet Premier Suites vid kuststaden Milano Marittima.

I svart rock, med halsduken som vi vant oss vid och med ett leende på läpparna klev han av bussen och konstaterade att ”det var fantastiskt” att vara igång med jobbet på allvar.

Efter en middag och väntan på eftersläntrarna Olof Mellberg och Daniel Majstorovic höll Erik Hamrén sitt första möte med spelarna.

I en dryg timme presenterade ha sig själv och sina tankar på hur laget ska spela och agera.

”Självklart förberett det”

– Det är jätteviktigt, första mötet mellan dom och mig. Självklart har jag förberett en sådan sak. Första intrycket tror jag är viktigt oavsett vilket jobb det handlar om, säger Erik Hamrén inför mötet.

Många av spelarna var förväntansfulla på den nya tränaren och enligt presschefen Thomas Saleteg var koncentrationen stor när de lyssnade på sin nya ledare.

Hamrén ledde ensam det långa mötet och efteråt var det få frågor från spelarna.

Efter mötet gav Erik Hamrén en enda intervju utanför det upplysta spelarhotellet, till Fotbollskanalen Europa på TV 4.

”Måste vara sig själv”

– Det var självklart speciellt att få träffa spelarna, det är något som jag har sett fram emot en längre tid. Det är alltid så att man känner på varandra första gången. Det handlar först och främst om att vara sig själv, att spela någonting gör jag inte. Jag berättade lite om de tankar jag har kring hur vi ska spela och agera. Det är inte jag som är viktigast, jag och de andra tränarna ska vi hjälpa dem. I Norge har vi ett bra ord för det: stötteapparat. Det är jäkligt bra, det säger vad som är meningen. Det kändes som ett bra första snack, men det blir alltid lite korvstoppning första gången. Lite för mycket på en gång, säger han i tv-intervjun.

Han berättade också om fotbollstankarna som han dragit för spelarna.

”Siffror är en lek”

– Det här med siffror är en lek, det viktiga är hur vi uppträder. Och det hoppas jag ni ska se redan på onsdag. Vi måste komma ihåg att vi har två träningar på oss att få till det.Jag vill se attityd, utstrålning och jag vill se att vi gör allt för att nå ett bra resultat. Visar vi att vi vill så är jag nöjd, men visar vi att vi vill så har vi också en möjlighet att vinna, säger han.

I dag leder han sin första träning inför mötet med Italien på onsdag.

Resan har bara börjat.

FAKTA

HAMRÉNS FÖRSTA TRUPP

Målvakter: Eddie Gustafsson, Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Försvarare: Mattias Bjärsmyr, Mikael Dorsin, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Behrang Safari, Oscar Wendt.

Mittfältare/anfallare: Marcus Berg, Dusan Djuric, Rasmus Elm, Viktor Elm, Johan Elmander, Samuel Holmén, Tobias Hysén, Kim Källström, Sebastian Larsson, Markus Rosenberg, Anders Svensson, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen.

ARTIKELN HANDLAR OM