”Trodde det var svininfluensan”

Barnen sjuka – därför missade Isaksson galan och landslagets samling: Låg en natt på sjukhus

Foto: STEFAN JERREVÅNG
tillbaka Andreas Isaksson missade Fotbollsgalan och första träningen med Erik Hamrén eftersom han tog hand om sina sjuka barn. ”Man blir orolig förstås, speciellt när de är så små”, säger han. Men nu har han anslutit till truppen och hoppas få spela mot Italien.
FOTBOLL

MILANO MARITTIMA. Andreas Isaksson har en svår vecka bakom sig.

Hans barn har varit virussjuka och dottern som är två månader fick tillbringa en natt på sjukhuset.

– Jag har varit orolig och sovit lite, säger landslagsmålvakten.

Årets målvakt Andreas Isaksson kunde inte komma till Fotbollsgalan förra måndagen. Kompisen Kim Källström hämtade priset.

Och när Erik Hamrén hade sitt första möte med spelarna i söndags kväll var Andreas Isaksson fortfarande kvar hemma i Holland.

– Barnen har varit sjuka i en och en halv vecka, det är därför jag kom sent, säger Andreas Isaksson väl på plats i Italien.

’Varit sjuk innan’

Det började med att han och hustrun Marielles äldsta son blev sjuk.

– RS-virus, säger Andreas Isaksson. Han är tre och ett halv år och det är inte vanligt att stora barn får RS-virus, men han hade varit sjuk innan så han drabbades hårdare av det. Han hade hög feber, först trodde vi att det var svininfluensan.

Sedan blev den yngsta flickan, bebisen, också sjuk.

– Hon fick också RS-virus och låg en natt på sjukhuset. Man blir orolig förstås, speciellt när de är så små. Det har varit en vecka som man blivit lite sliten på.

Funderade du på att inte åka alls till Italien?

– Jo då, men nu mådde hon bättre.

Såg pigg ut

Andreas Isaksson var med och tränade på Erik Hamréns andra träning med landslaget i går. Han såg pigg ut, trots sömnbristen och en resa på tolv timmar från Holland till Italien i måndags, och landslagets förstemålvakt hoppas på spel från start mot Italien.

– Jo, jag hoppas att jag får stå, säger han.

Finns det något rent mentalt som gör att du inte skulle kunna spela?

– Nej, det gör det inte.

ARTIKELN HANDLAR OM