Het Prica – snart tillbaka i Blågult?

”Han är en killer”

Foto: Bildbyrån
Rade Prica – het i Rosenborg – och snart i landslaget?
FOTBOLL

MILANO MARITTIMA. Mikael Dorsin och Mikael Lustig är redan där.

Nu hoppas även Rade Prica på en plats i Erik Hamréns landslag.

– Erik vet vad jag går för, vi får se vad han tycker, säger en nyopererad Prica.

Ljungby-sonen Rade Prica har fått en ordentlig fart på sin fotbollskarriär igen.

Efter att ha suttit i frysboxen i Sunderland i flera månader kom han tillslut till Rosenborg.

Och det blev succé direkt.

Prica förde Rosenborg till ligatiteln genom att ösa in mål vilket också gjorde honom till skyttekung i den norska ligan.

”Varit viktig för oss”

På den norska fotbollsgalan vann han pris som årets anfallare och han vann även tävlingen ”årets mål” som den norska tidningen VG utlyst.

Frågan är om Erik Hamrén – som tagit ut båda ytterbackarna Mikael Dorsin och Mikael Lustig (från Rosenborg) i landslagstruppen – även kommer att få plats med Rade Prica?

Så här säger hans lagkamrat Mikael Dorsin:

– Han har gjort mycket mål och varit viktig för oss. Han är en killer och Erik känner honom väl. Med tanke på den här säsongen hade han nog varit med.

Spelade i landslaget i våras 2008

Rade själv:

– Vi får se vad han tycker. Han vet vad jag kan och han känner mig sedan tidigare, men vi har inte pratat om det. Det har väl helt enkelt varit så att det har funnits andra som har varit bättre än mig.

Den senaste landskampen gjorde han i London våren 2008 när Sverige laddade för det stundande EM-slutspelet.

Frågan är om han hade varit med redan i truppen mot Italien om det inte hade varit för den fotoperation han genomgick direkt efter säsongsavslutningen i Norge.

– Det har ju gått bra så jag kanske hade varit med, jag vet inte. Jag har inte funderat så mycket på det, säger Prica som även spelade för Hamrén under hans tid i danska Ålborg.

I januari åker Sverige på den sedvanliga träningsturnén och läker bara foten som den ska efter operationen så hoppas han på en plats i den truppen.

– Det beror på hur foten känns och jag måste så klart kunna gå för fullt. Jag har precis börjat bli människa igen och det är tänkt att jag ska kunna börja träna för fullt i januari. Men som fotbollsspelare så siktar man så klart på landslaget.