Svenskarna hyllar nya spelsystemet

”Det borde vi satsa på”

FOTBOLL

4–2–3–1 –ett spelsystem värt att bygga vidare på?

Det är Anders Svensson och Sebastian Larsson helt ense om.

– Absolut, säger Svensson.

– Det borde vi satsa på, säger Larsson.

0–1 mot Italien, en hel del "barnsjukdomar" med svårigheter i positionsspelet och ett titt som tätt för slarvigt passningsspel.

Men mittfältarna Svensson och Larsson såg fler positiva inslag än negativa och hittar fler för- än nackdelar med Erik Hamréns taktiska giv.

– Vi gör väl ingen världsmästarmatch direkt, vi kom lite fel när vi satte in vår press, men vi hade en väldigt bra start och jag tycker det här är så pass intressant att vi ska satsa vidare och det viktigaste är att alla vill det, säger Larsson.

– En del gånger kom vi med ytterback och många mittfältare framåt och med tiden kommer vi att bli bättre. Och vi kommer ju heller inte att möta Italien i varje match, fortsätter han.

”Var godkänt”

Lagkapten Anders Svensson är inne på samma spår.

– Bättre att testa nytt mot ett riktigt bra lag och vi mötte ju de regerande världsmästarna. Jag tycker att det var godkänt. Vi försökte sätta fart och fylla på med folk och jag tycker att vi kan ta med oss många bra saker från den här matchen.

TT: Du själv verkade trivas...

– Jag är mer inblandad nu som defensiv mittfältare än jag var tidigare. Jag hade mer boll än vanligt och det liknande den roll jag har i Elfsborg.

– Och jag vill ha mycket boll, säger Svensson.

TT