Nästa uppdrag – övertala Zlatan: ”Vi ska träffas”

Erik Hamrén fick klara sig utan Zlatan mot Italien.
FOTBOLL

CESENA. En given spelare saknades i Erik Hamréns premiärmatch.

Men före nästa landskamp åker förbundskaptenen till Barcelona för att träffa Zlatan Ibrahimovic.

– Självklart ska jag åka och snacka med honom, säger Hamrén.

Erik Hamrén fick en tuff start som förbundskapten när Barcelonas och landslagets stora stjärna Zlatan Ibrahimovic tackade nej till Italienmatchen och berättade att han överväger att sluta. Men förbundskaptenen håller frågan vid liv.

I januari åker han på turné med spelare från de skandinaviska ligorna, men i mars är det dags för vänskapsmatch med ”riktiga” landslaget igen. Innan dess vill Erik Hamrén träffa Zlatan Ibrahimovic och tala om hans framtid i blågult, öga mot öga.

Träffas före mars

– När jag ska träffa honom har vi inte bestämt ännu, men jag ska göra det och det har vi talats vid om Zlatan och jag. Självklart ska jag åka innan nästa landskamp i mars, säger Erik Hamrén.

Om Erik Hamrén ansåg att Zlatan saknades mot Italien ville han inte fördjupa sig i.

– Jag vill inte hålla på att snacka, jag fokuserar på de spelare jag har. Kurre Hamrin var här på läktaren, han kanske hade varit jäkligt bra också om han hade varit i sin gamla form... Men vi kan ju bara spela med de spelare som är tillgängliga.

En av de spelare som har tätast kontakt med Zlatan Ibrahimovic är Olof Mellberg. Han har haft begränsad kontakt med Zlatan under de senaste dagarna.

– Vi har inte talats så mycket nu, det har varit en del annat. Han har varit väck en sväng, de har haft lite ledigt. Men jag kommer säkert att tala med honom, säger Mellberg.

Tror på återkomst

Häromdagen sa Mellbergs mittbackskollega Daniel Majstorovic, som också har en nära relation med Zlatan, att han tror att Zlatan Ibrahimovic kommer tillbaka när det blir tävlingsmatcher nästa höst.

Hur bedömer du chanserna?

– Nu har han tackat nej och det är det som han har sagt till mig också, säger Olof Mellberg.

Kommer du berätta om den nya landslagssatsningen och hur den känns?

– Tja. Det är andra saker bakom hans beslut, han har haft kul med landslaget. Han trivs bra i gruppen och allt sådant där, det är andra bitar.