Lagerbäck ljög — för att rädda Håkan Mild

Förre förbundskaptenen erkänner kuppen

1 av 2
Lagerbäck.
FOTBOLL

Lars Lagerbäck har nu börjat glänta på dörren till spelet bakom kulisserna under hans tid som förbundskapten.

Lagerbäck erkänner för Nerikes Allehanda att han ljög i inledningen av sin karriär för att rädda Håkan Mild.

– Håkan fick beröm, men uppgifterna stämde inte, säger Lagerbäck till NA.

Håkan Mild fick stundtals hård kritik för sina insatser i den svenska landslagtröjan. Lars Lagerbäck erkänner nu att han medvetet ljög för media för att lätta på trycket mot den hårdföre mittfäktaren

– Det var under mitt första år som förbundskapten. Det fanns alltid en kritik mot Håkan Mild och till slut sa jag till en tidning att vi aldrig förlorat en match när Håkan startat. Det blev en text och Håkan fick beröm, men uppgifterna stämde inte, säger Lagerbäck till NA.

”Tycker mest om Zlatan”

Kort efter avskedet från landslaget fick Lagerbäck ta emot ett oväntat samtal. På andra sidan tråden fanns Zlatan Ibrahimovic.

– Han tackade för tiden som varit. Han är en helt sagolik person. En underbar människa som jag kanske tycker mest om, även om man inte får säga så när det handlar om en spelartrupp. Folk kan reagera mot hans kroppsspråk, men i själva verket handlar det om frustration mot sig själv och de höga kraven han har.

”Inte fått några intressanta förslag”

Lagerbäck jobbar just nu vidare på förbundet med diverse utvecklingsprojekt eftersom hans kontrakt fortfarande löper ett år till. Men 61-åringen är sugen på ett nytt tränarjobb.

– Förbundet håller på och väljer ny generalsekreterare och vi får väl se om den nya vill ha mig kvar. Jag säger som jag sagt tidigare, kommer det intressanta förslag som kommer jag att lyssna. Det spelar ingen roll om det är landslag eller klubblag. Men än har jag inte fått något.