Allbäck och Eriksson in i Hamréns landslag

Men Lennartsson blir kvar i U21

Foto: BILDBYRÅN
LEDARTROJKA Lasse Eriksson, Marcus Allbäck och Erik Hamrén.
FOTBOLL

Erik Hamrén presenterade två före detta landslagsspelare i sin nya organisation.

Marcus Allbäck, 35, blir spelaransvarig.

Lasse Eriksson, 43, blir målvakstränare.

Samtidigt blir Jörgen Lennartsson kvar i U21-landslaget men kommer att hjälpa Hamrén med till exempel spelarbevakning.

– Jörgen och Mackan det stora bevakningsansvaret så länge jag är kvar i Rosenborg, säger Hamrén.

På eftermiddagen presenterade Erik Hamrén hur hans organisation kring landslaget kommer att se ut.

Marcus Allbäck, som vikarierade som assisterande förbundskapten under Hamréns första samling i Italien för några veckor sedan, tar plats som players manager.

”Har saknat landslaget”

– Det är spännande givetvis. Jag har varit borta från landslaget i 1,5 år efter att ha varit med i nästan tio. Jag har längtat tillbaka lite och när frågan kom igen blev jag väldigt glad. Det var inget svårt beslut att ta, säger Allbäck.

Det innebär samtidigt att Allbäcks egen aktiva karriär är över.

Mer nytt om Blågult: Lasse Eriksson, 43, med i VM-laget 1994, blir målvaktstränare i Hamréns nya bygge.

– Det är två år sedan jag slutade att aktivt vara målvakstränare. Det är otroligt stort att få möjlighet att ta fram fler bra målvakter i Sveirge, säger Eriksson.

Han var, fram till i våras, sportchef för Hammarby, men försvann bort när Bajen tvingades spara.

Lennartsson får skräddarsydd roll

Jörgen Lennartsson, som var den stora favoriten till jobbet som assisterande, finns inte med i den officiella organisationen.

– Min första tanke när jag fick jobbet var att Jörgen skulle bli assisterande. Men jag är en tränare som vill coacha mycket och Jörgen är på samma sätt. I ett landslag är det färre träningar än ett klubblag har på två veckor så för att få ut det bästa av svensk fotboll känns det riktigt bra att Jörgen och Tommy (Söderberg) blir kvar i U21 och fortsätter att ta fram fantastiska kullar.

Finns med till mästerskapen

Men han kommer att finnas vid Hamréns sida när han inte är upptagen med jobbet som förbundskapten för U21-landslaget. Lennartsson får bland annat det stora ansvaret att, tillsammans med Marcus Allbäck, ha bevakningsuppdraget av potentiella landslagsspelare så länge Erik Hamrén jobbar dubbelt.

– Vi knyter Jörgen tätare inpå. Han står inte med (i organisationen) men kommer att vara med i tät kontakt när vi tar ut trupper. När vi går till slutspel kommer han också bli en tränarresurs. Då är det fler träningar och vi är i behov av fler coacher.