Taktiken som ska ge Hamrén ett Zlatan-ja

Tålamod nyckeln när Erik Hamrén ska få Ibrahimovic att återvända till landslaget

FOTBOLL

Ett telefonsamtal.

En träff ansikte mot ansikte.

Däremellan en massa tålamod.

Så ska förbundskapten Erik Hamrén vinna tillbaka Zlatan Ibrahimovic till landslaget.

Foto: Bildbyrån

Erik Hamrén vet fortfarande inte om han kan räkna med Barcelonas superstjärna Zlatan Ibrahimovic i framtiden. Men han vet att han vill ha med Zlatan – och han har en taktik för hur han ska få forwarden att återvända.

Kan Erik Hamrén få hästen att dricka vattnet nu?

Tidigare hävdade Hamrén att man kan leda en häst till vattnet men inte få den att dricka. Nu verkar förbundskaptenen i alla fall hysa förhoppningar om att kunna få Zlatan att sörpla lite.

Så ska han få ett Zlatan-ja

I dag pratade Hamrén med Göteborgsposten – och sade följande:

– Jag vill att han ska vara med i landslaget och då får man bedöma vad man ska göra för att öka chanserna att det ska bli så. För mig är det att visa respekt. Han har haft ett enormt program med klubblaget.

Hamrén har det också hektiskt

Det är inte bara Zlatan som har en fullklottrad almanacka. För Erik Hamrén väntar snart omstart med norska klubblaget Rosenborg, januariturné med landslaget – och så Zlatan-gate.

– Vi får svar från Zlatan tids nog, säger Hamrén.

Först slå en signal – sedan ta flyget till Barcelona

Han säger vidare att han väntar med att ta en andra kontakt med Ibrahimovic, som nyligen fångades på bild när han firade jul i Åre.

När telefonsamtalet ägt rum väntar en flygresa ner till Spanien för Hamrén.

– Det är viktigt att träffa människor för att skapa en relation och inte bara prata över telefon. Och det kommer jag att få, så småningom. Men det får vänta, hans program ser rätt tufft ut i starten på året, säger Hamrén till GP.

FAKTA

Här är Hamréns ordspråk

Formulerat av Erik Hamrén på presskonferensen när han berättade att Zlatan Ibrahimovic nobbar fortsatt landslagsspel:

”Det viktigaste för mig som tränare är att man har motivation till att spela. Jag har ett citat ”Du kan leda en häst till vattnet, men dricka måste han göra själv” och det är viktigt i mitt ledarskap. Men självklart ska jag ha ett snack med Zlatan. Jag har fortfarande inte träffat honom mellan fyra ögon. Självklart vill jag ha med honom i landslaget. Jag tror att Zlatan är en jäkla bra kille”