Aftonbladet
Dagens namn: Alexander, Alexis
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ordern: Tänd till

Här får han raseriutbrott – på Hamréns begäran: ”Jag ville se mer attityd”

SWANSEA. I halvtid höjde Erik Hamrén rösten i omklädningsrummet och krävde mer attityd. Det gav resultat.

Domaren Alan Black åkte på en utskällning från Olof Mellberg så att Liberty Stadium skakade.

– Jag kan bli irriterad på domare ibland, säger mittbacken.

vansinnig Efter att ha fått en tveksam frispark emot sig så tappade Mellberg humöret och skällde ut domaren – och hyllades av Hamrén för sin inställning.   vansinnig Efter att ha fått en tveksam frispark emot sig så tappade Mellberg humöret och skällde ut domaren – och hyllades av Hamrén för sin inställning. Foto: AP

Sveriges första halvlek mot Wales var ett riktigt lågvattenmärke. Erik Hamrén tvingades höja rösten i omklädningsrummet.

– Ja, det gjorde han. Det var ingen utskällning men det var flera bitar som behövde förändras, framför allt skulle vi jobba mer som ett lag och vinna fler dueller, säger lagkaptenen Anders Svensson.

Ola Toivonen:

– Det var positivt. Det var bra att Erik väckte oss.

Hamrén bekräftar att han var långt ifrån glad efter 45 minuter.

– Första halvlek var rent ut sagt dålig. Jag var inte alls nöjd i paus. Jag hade sagt innan matchen att jag ville se utstrålning och attityd men det såg vi väldigt lite av i första halvlek. Det som var bra var att vi ledde med 1–0. Det blev bättre i andra halvlek. I perioder av andra halvlek spelade vi helt okej och underbart att vinna, säger förbundskaptenen.

Hyllas av Hamrén

En som tog Hamrén på orden var Olof Mellberg som gjorde sin 100:e landskamp. Dels genom en rakt igenom stark insats, dels genom en sällan skådad utskällning av Alan Black från Nordirland.

Hamrén hyllar Mellbergs inställning.

– Han jubilerade i dag och jag hoppas att han spelar 100 landskamper till om han fortsätter på det här sättet. En riktig rese, säger Erik Hamrén.

Mitbacken själv var nöjd med sin insats men alltså inte med domarens.

– Han hade en konstig dag.

Ibland fick vi billiga frisparkar, ibland missade han riktiga köttningar. Rasmus (Elm) fick en armbåge i nacken till exempel, då blev det ingenting.

”Han var helt borta”

Om situationen som föranledde utskällningen, en luftduell med en Walesspelare, säger Mellberg:

– Där var domaren helt borta. Jag fick frispark emot mig när jag skulle haft den med mig. Det blev en instinktiv reaktion.

Hur lyckades du klara dig undan gult kort?

– Ja…han visste nog att han hade gjort fel.

Hur många ”fuck” blev det?

– Det var inte så många. Det var ingen fara.

Men man har sällan sett dig så arg på en fotbollsplan?

Robert Laul
Robert Laul– Jag vet inte…jag blir det i bland på domare. Med spelare brukar det vara ganska lugnt. Gör de en ful grej och vi får frispark med oss så är det lugnt. Men det blir jobbigare när domaren tar felbeslut när någon sätter in en armbåge i ansiktet på dig. Det ser illa ut om han inte ger dig de frisparkar du ska ha. Det kan göra mig irriterad ibland.

Skötte han sig efteråt?

– (skratt) Ja han gick faktiskt in själv och tog en offside direkt efteråt utan att linjedomaren vinkat. På något sätt hjälpte det kanske, säger Olof Mellberg som efter slutsignalen firades av supportrar från Camp Sweden.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet