Förbundskaptenen: ”Det är för jävligt”

1 av 2
Erik Hamrén.
FOTBOLL

Det dubbla benbrottet tog Erik Hamrén på sängen.

Och fotbolls-Sverige skakades rejält.

– Det är för jävligt rent ut sagt, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Förbundskapten Erik Hamrén var på väg från Trondheim till Ålesund i buss när han nåddes av beskedet om Eddie Gustafssons skada.

– Väldigt, väldigt illa och väldigt, väldigt trist, säger Hamrén som i går kväll ännu inte fått någon information från Salzburg om landslagsmålvakten.

– Jag får information så småningom. Men jag har förstått att det sett väldigt otäckt ut. Det är för jävligt för Eddie rent ut sagt.

Eddie Gustafsson genomgick en lyckad operation på söndagskvällen, men de första spekulationerna talar om en rehabilitering på upp till tio månader. Vad skadan betyder för landslaget, där Gustafsson vaktade målet hela träningsmatchen mot Wales senast, vill Hamrén inte kommentera.

– Nej, det är inget jag vill spekulera i än. Jag kan bara konstatera att det är väldigt trist, säger han samtidigt som Marcus Allbäck, landslagets players manager, fyller i:

– Eddie gjorde en fin landskamp mot Wales och det här känns fruktansvärt tråkigt.

Blågult har drabbats av liknande skador förr.

I oktober 1999 råkade Henrik Larsson ut för ett dubbelt benbrott i en Uefa-cupmatch mot Lyon, men var tillbaka överraskade fort till EM-slutspelet året därefter. Även ”Henke” Larsson sänder sina hälsningar till Gustafsson:

– Är det så att han brutit två ben tycker jag givetvis mycket synd om honom. Läkeprocessen får ta den tid den tar, säger han till Sportbladet.