Jönsson till RBK, Lennartsson kan ta över Stabaek

Lennartsson vill inte kommentera uppgifterna

FOTBOLL

GÖTEBORG. En intrikat tränarkarusell är på gång i Sverige och Norge.

Rosenborg vill ha Stabaeks Jan Jönsson, vars ersättare heter – Jörgen Lennartsson.

– Inga kommentarer, säger den svenske U21-förbundskaptenen.

Enligt vad både Sportbladet och VG erfar från initierade källor står den svenske förbundskaptenen för U21-landslaget, Jörgen Lennartsson, högst upp på Stabaeks lista som ersättare till Jan Jönsson, som uppges i praktiken vara klar för Rosenborg.

I går var Lennartsson på Rambergsvallen och såg första halvlek mellan Häcken och Gais innan han hastade hemåt för att följa Barcelona–Inter på tv.

Lagrell: ”Ingen aning”

När Sportbladet framför uppgifterna om Stabaeks intresse till Lennartsson sent på onsdagskvällen så säger han:

– Jaså, det säger du? Jag har inga kommentarer. För närvarande har jag kontrakt med Svenska Fotbollförbundet till och med sista december 2011.

Lennartsson är tillsammans med rutinerade Tommy Söderberg en populär ledarduo, som tog U21 till semifinal i EM i Sverige förra sommaren.

– Det här är inget jag kan kommentera. Jag har ingen aning om Lennartsson är aktuell för Stabaek. Dessutom är han vår man och under kontrakt, säger Lars-Åke Lagrell.

– Får Lennartsson erbjudandet och är intresserad av det så får vi ta den diskussionen då, säger Lagrell.

Uppenbart är att Jörgen Lennartsson kan bli en del i tränarkarusellen om Rosenborg ska släppa Erik Hamrén i förtid till Svenska Fotbollförbundet.

Stabaek kräver nämligen rejält betalt av storebror Rosenborg för att de ska släppa i väg Jan Jönsson i förtid.

Dessutom vill de då gärna också ha en överenskommelse med en ny tränare – och där är Jörgen Lennartsson den hetaste kandidaten. Det svenska U21-landslaget kvalar just nu till EM-slutspelet som avgörs i Danmark sommaren 2011.