”Jag behöver sova mer...”

Dubbelarbetet gör att Erik Hamrén vill sluta i Rosenborg i förtid: ”Jag träffade inte mina döttrar på tre månader – det var förfärligt”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det slitsamma dubbelarbetet för både Rosenborg och svenska landslaget är orsaken till att Erik Hamrén, 52, vill sluta i Trondheim i förtid.

– Jag träffade inte mina döttrar på tre månader, säger Hamrén till adressa.no.

Sportbladet och norska VG avslöjar i dag att norska mästarlaget Rosenborg är redo att släppa Erik Hamrén i förtid till heltidsjobbet som svensk förbundskapten.

Sedan i höstas har Hamrén jobbat heltid för Rosenborg och deltid för landslaget.

”Det var förfärligt”

Det har stundtals varit nära att ta knäcken på 52-åringen.

– Tidigare kunde jag återhämta mig under landslagsuppehållen, men det går inte nu. Från 1 januari till slutet av mars har jag till exempel inte träffat mina döttrar.

– Så länge har jag aldrig varit utan dem och det var förfärligt, säger han till Trondheimbaserade sajten adressa.no.

Situationen hade varit ännu jobbigare om Rosenborg fått en tuff start i det norska ligaspelet, menar Hamrén. Men nu har de regerande mästarna börjat bra och ligger trea i tabellen, tre poäng efter sensationslaget Tromsö.

– Jag tror inte omgivningen sett någon skillnad på jobbet som jag gjorde här i fjol och som jag gör nu. Men jag har haft mycket hjälp från kollegor och samtalspartners. Både i Rosenborg, i S”venska fotbollförbundet och inte allra minst från min hustru. Agneta har varit fantastisk, säger Erik Hamrén.

”Ingenting att klaga på”

Därför har dubbelarbetandet mest gått ut över honom själv.

– Jag har ingenting att klaga på. Över en kort period går det väldigt bra att ha båda rollerna. Men jag är mer sliten nu, fysiskt och mentalt, än vid motsvarande period för ett år sedan. Just nu är jag inte så sliten, men det går i vågor. Det var en period före påsk när jag var väldigt trött.

– Jag behöver mer sömn. Det är ett bra sätt att läka kroppen på. Ofta lägger jag mig så tidigt som vid åtta, nio-tiden på kvällen, säger Erik Hamrén.

Den norska nyhetssajten frågar Hamrén om han också, precis som spelarna i Rosenborg, använder sig av klubbens mentala tränare, Martin Langergaard.

– Ja, men inte på samma sätt som spelarna. Jag snackar med honom som en vän, säger den svenske förbundskaptenen.