Förbundets glädjebesked – slipper betala för Hamrén

”Ska inte bli några problem”

FOTBOLL

Erik Hamrén, 52, blir med stor sannolikhet svensk förbundskapten från och med 1 juni.

Utan att Svenska Fotbollförbundet behöver betala något till Rosenborg.

– Jag kan inte se att det skulle bli några problem att lösa det hela, säger Hamrén.

Sportbladets avslöjande i går.

Förslaget från Rosenborg att låta Hamrén lämna Norge och på heltid bli svensk förbundskapten redan från 1 juni nådde förbundet i onsdags kväll.

Orsaken är att det norska mästarlaget redan har ett par alternativa tränarlösningar klara, enligt norska tidningsuppgifter.

SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft returnerade förfrågan i går.

– Jag har svarat att det är klart att vi är villiga till att diskutera det, säger Santoft.

Kommer acceptera

Enligt det avtal som finns mellan SvFF och Rosenborg ska det svenska förbundet betala en extra avgift, cirka 1,5 miljon kronor, om man vill ha Hamrén före 1 september.

Men enligt vad Sportbladet erfar från såväl norska som svenska källor kommer SvFF inte acceptera att betala ytterligare och Rosenborg inte heller kräva det.

Både förbundet och Rosenborg godtar istället att Sverige tar hela löneansvaret för Erik Hamrén från 1 juni.

På så sätt undviker ändå Trondheimklubben en lönekostnad på nära en miljon kronor för svensken.

– Vi har varit inställda på att Hamrén ska komma i september och har inte lagt undan pengar för en tidigare lösning. Vi får lyssna och höra vad Rosenborg vill, säger Santoft. Det är inte vi som driver den här processen, men vi har haft goda diskussioner med Rosenborg förut och jag är övertygad om att det blir en lösning.

Hamrén: En bra idé

Hamrén är inne på samma linje.

– Klubben frågade mig för ett tag sedan hur det skulle passa mig att växla över redan i juni eftersom det skulle passa Rosenborg bättre. Det är positivt även för min egen del. Jag tycker det är en bra idé, Rosenborg tycker det är en bra idé – så då kan jag inte se att det skulle bli några problem med att lösa det hela till slut, säger han till Sportbladet.