”Chippen” hjälte när Sverige vann

Gjorde sitt första landslagsmål sedan 2007

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

MINSK. Ännu en seger för Erik Hamréns landslag.

Målskytten Christian Wilhelmsson tror att det nya lagbygget kommer att räcka långt.

– Det ska vara ett jäkligt bra lag som ska kunna stoppa oss, säger han.

Sverige åkte till Vitryssland utan flera av lagets nyckelspelare.

Och ersättarna kunde i den ljumma natten dra handen över sina eftersvettande pannor och konstatera: det var okej, godkänt – men framförallt var det en ny seger.

Förbundskapten Erik Hamrén har i riktiga vänskapsmatcher nu 0–1 borta mot världsmästarna (Italien, ett tag till?...), 1–0 borta mot Wales, 4–2 mot Bosnien-Hervegovina hemma och 1–0 borta mot Vitryssland.

– Det är fantastiskt att vi har fått en sådan start. Vi har stor chans mot många lag, säger Christian Wilhemsson i går spelade till vänster på mittfältet.

”Vi har jäkligt roligt”

Han säger det trots att han i andetaget tidigare varit noga med att påpeka att det fanns brister mot Vitryssland.

– Vi slarvar för mycket med enkla bollar, jag vet inte om det beror på att vi är slitna i benen eller inte. Kan vi bli bättre på det så kommer vi spela väldigt bra, säger han.

Utveckla!

– Jag tycker att det här laget har så mycket, det är bara lite slarv från och till. När vi får det att fungera har vi jäkligt roligt och spelar bra fotboll. Det finns mycket energi och entusiasm i gänget. Det var lite brist på det tidigare tycker jag. Det är väldigt skoj att få vara med om det här.

Holland är ett bra lag som ni möter i EM-kvalet, anser du att ni har en chans?

– Absolut, det är bara början detta.

Christian Wilhelmsson petades under Lars Lagerbäcks ledning, men har fått en ny chans av Erik Hamrén.

Och i går var det ”Chippens” solomål i andra halvlek som avgjorde matchen,

– I första läget försökte jag passa, jag tror att Seb (Sebastian Larsson) kom på bortre. Men den la sig där så det var bara att raka in den. Det var skoj att få göra mål, men jag är inte helt nöjd med min insats.

FAKTA

Vitryssland–Sverige 0–1 (0–0)

0–1 Christian Wilhelmsson (48).

Varningar, Vitryssland: Anton Putilo, Alexander Jurevitj, Michail Sivakov. Sverige: Jonas Olsson, Andreas Isaksson.

Domare: Aleksej Nikolaev, Ryssland

Publik: 12000. (Minsk)

Sverige (4–5–1): Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Oscar Wendt (Mikael Dorsin 46) – Marcus Lantz, Pontus Wernbloom (Behrang Safari 84) – Sebastian Larsson, Ola Toivonen (Daniel Majstorovic 84), Christian Wilhelmsson (Dusan Djuric 64) – Marcus Berg (Daniel Larsson 62).

Vitryssland (4–5–1): Jurij Zjevnov – Aleksandr Jurevitj (Maksim Bordatjov 86), Aleksandr Martynovitj, Sergej Sosnovskij (Dmitri Verchovzov 70), Dmitri Molosj (Vjatjeslav Hleb 46) – Sergej Kisljar, Sergej Omeljantjuk (Michail Sivakov 76), Vitalij Rodionov (Sergej Kryvets 46), Jan Tigorev, Anton Putilo – Sergej Kornilenko (Igor Sjitov 46).