Hamrén hyllade sitt ”nyförvärv”

”Han ska spela mittback”

FOTBOLL

Erik Hamrén bekräftar Sportbladets nyhet om att Zlatan Ibrahimovic blir lagkapten även under den nye förbundskaptenen.

– Ja, han kommer att var kapten tillsammans med Anders Svensson, vi kommer att ha två stycken, sade Hamrén på dagens presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic och Erik Hamrén verkar ha funnit varandra.

Hamrén var avslappnad och märkbart uppspelt och lättad över att Sveriges ende världsspelare bestämt sig för att satsa på landslaget.

Och den förre Rosenborg-tränaren var inte sen med att hylla sitt ”nyförvärv”.

– En motiverad Zlatan är guld värd för svenska landslaget. I mina ögon är han en av världens bästa spelare, säger Hamrén som glädjer sig över att Zlatan nu är sugen på att spela i blågult igen.

Delar rollen med Svensson

– Det viktigaste hos en spelare är att han brinner för det han gör. Det spelar ingen roll hur bra man är om man inte är motiverad.

Anders Svensson berättade i går för Sportbladet att han inte hade några problem med att lämna ifrån sig lagkaptensbindeln, så länge Zlatan återvänder till laget.

Nu visar det sig att Elfsborgs-mittfältaren får dela kaptensrollen med Zlatan, även om det är den senare som kommer att bära bindeln.

”Han ska spela mittback”

Dagens presskonferens bekräftade egentligen bara det som Sportbladet fick veta i går, så när som på en detalj: Zlatans position.

På frågan om var Zlatan ska placeras in i Hamréns 4-2-3-1-system svarade förbundskaptenen skämtsamt och lurigt:

– Han ska spela mittback.