Wernblooms hemlighet för Zlatan Ibrahimovic

Håller stenhårt på Real Madrid

FOTBOLL

Pontus Wernbloom bär på en mörk hemlighet som Sveriges lagkapten inte känner till.

Eller en vit hemlighet, rättare sagt.

Mittfältaren är stenhård Real Madrid-fan.

– Jag tror inte att Zlatan vet, säger Wernbloom.

Foto: stefan jerrevång
Pontus Wernbloom.

De flesta av våra landslagsspelare pratar tyst och i vissa fall inte alls om vilket som egentligen är laget i deras hjärta. Pontus Wernbloom däremot har aldrig gjort någon hemlighet av att han är madridista. Förrän nu.

När AZ Alkmaar-mittfältaren gjorde sin första träning med Zlatan Ibrahimovic, till vardags i... just det, Real Madrids värsta rival Barcelona, höll han tyst om sina sympatier.

”Finns en respekt”

– Jag tror inte Zlatan vet att jag håller på Real. Men det där kan man aldrig tvätta bort, det är någonting som sitter sedan länge, vettu, säger Wernbloom.

Och det är ingenting som du tänker nämna?

– Nej, det tror jag inte. Men man vet aldrig, vi får se.

Hur är Zlatan som kapten?

– Det finns en respekt, han är ju en av världens bästa spelare, så han förtjänar den respekten. Man lyssnar på honom och tar till sig när han pratar. Han vet ju hur det går till.

När Zlatan hade presskonferens tidigare på dagen nämnde han Wernbloom som en av de nya, pigga killarna som kommit in i landslagstruppen och imponerat på Barça-stjärnan.

– Det är inte bra... (skratt). Nä, men det är klart att det är kul. Han har ju sett några spelare.

En gröngöling

Wernbloom spelade från start både mot Bosnien och Vitryssland i månadsskiftet maj/juni och han hoppas på en ny chans mot Skottland. Samtidigt ber han alla förväntansfulla fans om lite tålamod.

– Jag har väl hyfsade chanser att ta en plats men vad fasen, jag har ju bara gjort sju landskamper och är fortfarande en jävla gröngöling här.

Men du känner ändå att du närmar dig Kim Källström och Anders Svensson?

– Ja, de matcherna jag har gjort under Erik Hamrén har känts bra, och det känns bättre och bättre med AZ. Det känns som att jag är på rätt väg i alla fall.

Vad behöver du bli bättre på?

– Göra lite fler mål. Ja, det är väl det. Komma i lägen och få dit bolljäveln.

Till sist, vilka tror du vinner den spanska ligan den här säsongen?

– Real Madrid!

Och skytteligan?

– Det gör nog... Higuaín.

Och hur går det för Zlatans Barcelona?

... (tystnad)... Jag tror de vinner... (skratt)... Ja, du ser ju. Jag tror inte ens på vad jag själv säger. Det var hjärtat som talade innan, ärligt talat tror jag Barcelona är för bra.