”Zlatan var som ett elegant rovdjur”

Hamréns landslag hyllas i internationell press

FOTBOLL

Storseger och lovord från spelare, ledare, publik och press.

Nu hyllas Erik Hamréns nya svenska landslag även i Storbritannien efter 3-0-segern mot Skottland.

”Det var antagligen en form av straff att samma elva skotska spelare skickades tillbaka ut till andra halvlek”, skriver The Guardian.

Foto: PER–OLOF SÄNNÅS
Zlatan på svensk mark.

Det är inte bara svensk press som kastar lovord åt Erik Hamrén och det nya svenska landslaget efter den övertygande 3-0-segern mot Skottland. Både i England och Skottland hyllas Hamréns offensiva manskap.

”Utspelade av Sverige”

”Darren Fletcher och Kevin Thomson, som försökte skydda ett skakigt försvar, blev utspelade av Sveriges mittfältare Johan Elmander, Ola Toivonen och Emir Bajrami som alla flöt bakom det eleganta rovdjuret och stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev för mycket för Skottland”, skriver HeraldScotland.

Just Zlatan Ibrahimovic, som gjorde mål i sin landslagscomeback, är den som får mest beröm.

”För Dundee Uniteds försvarare Garry Kenneth, som ställdes mot Barcelonas Ibrahimovic i sin internationella debut, handlade det inte om någon inlärningskurva utan snarare en bestigning av Mount Everest”, skriver Daily Mail.

”Kunde blivit 0-5”

Även Skottland kom till matchen med en ny förbundskapten och ett tills tor del nytt lag. Men de lämnade Sveriges med flera frågetecken och sågas i inhemsk media.

”Råsunda kommer snart att rivas och ersättas av en ny arena. De är inte de enda med en hel del återuppbyggnad att göra. Förlusten kunde ha blivit 0-5 eller ännu mer”, skriver HeraldScotland.

FAKTA

Pressklipp efter matchen:

Guardian:

”Det var antagligen en form av straff att samma elva spelare skickades tillbaka ut till andra halvlek.”

Daily Mail:

”Till och med en Oscar-belönad skådespelare skulle hålla med om att den klädda repetitionen är bästa tillfället att göra misstag. Och ett famlande Skottland stod för mer än en handfull av misslyckade repliker i Stockholm.”

”För Dundee Uniteds försvarare Garry Kenneth, som ställdes mot Barcelonas Ibrahimovic i sin internationella debut, handlade det inte om någon inlärningskurva utan snarare en bestigning av Mount Everest.”

”Slutresultatet handlar ändå om hur Skottland kan återhämta sig från den här brutala smällen inför EM-kvalet.”

HeraldScotland:

”En ny manager, ett nytt lag, en känsla av ny optimism, en bekväm seger och en nolla bakåt för männen i mörkblått. Skottske förbundskaptenen Craig Levein hade accepterat det direkt om han blev erbjuden det för några dagar sedan. Men inget av det här var hans i Stockholm. Hans skotska landslag kom ut i nya gula bortatröjor och kraschade direkt.”

”Darren Fletcher och Kevin Thomson, som försökte skydda ett skakigt försvar, blev utspelade av Sveriges mittfältare Johan Elmander, Ola Toivonen och Emir Bajrami som alla flöt bakom det eleganta rovdjuret och stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev för mycket för Skottland.”

”Råsunda kommer snart att rivas och ersättas av en ny arena. De är inte de enda med en hel del återuppbyggnad att göra. Förlusten kunde ha blivit 0-5 eller ännu mer.”

The Scotsman:

”Det gula Skottland sjönk som en ubåt.”